SINT-PIETERS-LEEUW - Expo Open Atelier

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Expo Open Atelier

Editiepajot_leeuw_open_atelier
Ingezonden foto

Gestart vanuit het Vrij Atelier van de Leeuwse Kunstacademie in 1998, telt de groep ‘Open Atelier’ een 16-tal talentvolle kunstenaars. Zij stellen tentoon eind september en begin oktober in de Merselborre en het Hof ter Steensberg.

Trips naar musea en galerijen, workshops rond allerhande technieken en een jaarlijkse beeldhouw- en schilderstage in de Ardennen, houden de groep levendig in de zoektocht naar inspiratie en originaliteit. Niettegenstaande de onderlinge betrokkenheid hebben ze elk hun eigen stijl en evolueren ze voortdurend op zoek naar uiteenlopende expressievormen.
Ze wisselen van gedachten over dingen die hen bezighouden, met het doel oogstrelende creaties te ontwerpen. Hun werken zijn de vertalingen van een innerlijk proces waardoor zij zichzelf en de wereld vergeten. Een proces waaruit zij werken om nieuwe expressiemogelijkheden op het spoor te komen. Zij worden geleid door gevoelens die energie, warmte, dynamiek en inspiratie verschaffen.
3-jaarlijks stellen ze hun werken tentoon in een schitterende landelijke omgeving en zijn ze te gast in het “Hof ter Steensberg” en G.C.C. “De Molenborre”. Een groepswerk wordt bij deze editie opgesteld in en om de kerk van Sint-Laureins-Berchem.
Deelnemende kunstenaars: De Greef Hendrik, Goossens Ghislaine, Goossens Marc, Herremans Bart, Huyghe Christiane, Huyghe Mieke, Hoornaert An, Janssens Marcel, Nys Walther, Touchant Cine, Vandecandelaere André, Van Kerckhoven Nelly, Van Impe Hilde, Verstraeten Lydie, Woestyn Yves. Gastkunstenaars : Jolande Coppens, Luk Stiens. Bij deze editie staan we even stil bij het werk van wijlen Toni Schepens en Augustin Rampelberg.
Vernissage op 22 september om 15 u, Molenborre, Molenborrestraat 34 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Tentoonstelling open op 28 en 29 september, 5 en 6 oktober van 14 u tot 18 u
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief