SINT-PIETERS-LEEUW laat haalbaarheidsstudie uitvoeren voor cultureel centrum

C21

SINT-PIETERS-LEEUW laat haalbaarheidsstudie uitvoeren voor cultureel centrum

Gemeenteraad_2013
EP

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft beslist een studie te laten uitvoeren die de eefbaarheid van een cultuurcentrum moet onderzoeken. Hiermee is de eerste stap naar een volwaardig cultuurcentrum gezet. De gemeente Lennik wordt ook bij het project betrokken..

 "Wij hebben goede hoop dot deze studie volledig of in grote mate kan gedragen worden ,met een financiële inspanning van de Vlaamse Regering. We hopen tegen uiterlijk eind oktober 20l3uitsluilsel te krijgen. Op dat moment zullen we de opdracht gunnen aan degoedkoopste rechtmatige aanbieder”, zegt Jan Desmet, schepen van cultuur In het bestuursakkoord "Leeuwe-Plan 2020" was al aangegeven dat het nieuwe, gemeentebestuur de haalbaarheid van de exploitatie van een echt cultuurcentrum wenste af te toetsen. Tenslotte komt Sint-Pieters-Leeuw als enige resterende randgemeente aan Brussel in aanmerking voor de nodige subsidies voor de exploitatie van een cultuurcentrum met minstens 300 comfortabele plaatsen. De gemeente wil deze opportuniteit niet laten liggen.
 
Elk aspect zal bekeken worden in twee opties, zijnde één met een lokaal bereik en één met een bovengemeentelijke impact. Teneinde de bovengemeentelijke impact voldoende mee te nemen in de studie zal de gemeente Lennik ols evenwaardige partner betrokken worden in deze studie. Omwille van de bovengemeentelijke impact en het feit dat dit ook als één van de beleidsprioriteiten "Vlaamse Rand" in het regeerakkoord van de Vlaamse Regering sloot, werd een aanvraag ingediend bij de Vlaamse Regering om deze studie te bekostigen. Het gemeentebestuur hierover ook overleg plegen met de bevolking.
 
"Wij zullen sarnen met de gemeente Lennik een participatie- en inspraakproject opzetten van november 2013 tot en met februari 2014, zodat cultuurraden, beheersorganen van gerneenschapscentra en geïnteresseerde verenigingen en burgers de nodige input kunnen geven op de inhoudelijke voortgang van de studie,"
 
Waar het culturele centrum eventueel zou komen is nog niet geweten.
 
Open VLD is het niet eens met deze studie. In tijd vzan bezuizingen mag deze studie volgens hen niet uitgevoerd werd, zelfs niet met subsidies van de Vlaamse overheid, wat dat is ook, geld van de gewone burger.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2013
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief