SINT-PIETERS-LEEUW - Stap- en trapweek voor de scholen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Stap- en trapweek voor de scholen

Editiepajot_leeuw_sportel
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_leeuw_sportel_2_
Ingezonden foto's
 

Het wordt stilaan een traditie dat het gemeentebestuur in het begin van een nieuw schooljaar haar Stap- en Trapweek en scholencross organiseert. Met deze campagne willen zij in samenwerking met alle 9 basisscholen de voordelen van milieuvriendelijke verplaatsingen voor kinderen in de kijker zetten.

Daarnaast streven ze naar een verdere daling van het autogebruik in het woon-schoolverkeer met als doel de verkeersveiligheid langsheen de aanlooproutes naar school en in de omgeving van de schoolpoort te verhogen.
Aan zo’n 1.350 schoolkinderen en hun ouders vroegen ze om gedurende minstens één week, de achterbank van de auto in te ruilen voor meer duurzame vervoerswijzen, zoals het stappen en trappen.
De stap- en trapweek werd afgesloten met een scholencross aan het Wildersportcomplex
Alle leerlingen van het 1ste leerjaar tot en met het 6de leerjaar namen per graad deel aan een “Start to Run”. Met “Start to Run” leren ze jongens en meisjes hoe zij een aanvaardbare conditie kunnen opbouwen. Na hun “Start to Run” en een korte rustpauze van vijf minuutjes konden de leerlingen vrijblijvend nog aan een loopcross deelnemen of aan één van de randactiviteiten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief