Germaine is de oudste inwoonster van SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Germaine is de oudste inwoonster van SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_105__2__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_105__3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_105__4__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

In WZC Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw werd Germaine Devogel gevierd. Met haar 105 jaar is zij de oudste inwoonster van Leeuw. Germaine werd geboren in Kesterbeek - Lot en verblijft al meer dan 20 jaar in Sint-Antonius.

Zij ging tot haar 12de naar school in Lot. Daarna trok ze nog naar school in Anderlecht om er haar Frans te leren. Zij trouwde met Jean Luyckx en ze woonden vier jaar in Buizingen (Halle) en kochten dan een huis in Lot.
Germaine werkte in een weverijfabriek in Lot, waar ze de fouten opzocht en herstelde door met de hand te naaien. Ze werkte er samen met haar moeder en zuster en werden er de ‘madammekes’ genoemd, omdat ze steeds een hoed op hadden wanneer ze kwamen werken.
Germaine heeft geen kinderen, maar ze zorgde vaak voor Nelly, de dochter van haar zuster.
Ze is veel op reis geweest met de bus naar Duitsland en Zwitserland. Ze was ook dikwijls in de Ardennen te vinden. Ze ging ook vaak naar Brussel naar de Folies Bergère om er zich te amuseren. Als ze uitging dronk zij altijd Martini in plaats van bier omdat ze daar niet moest van plassen.
Germaine heeft nog een geheugen om U tegen te zeggen. Zij zit nu nog graag in de gang in het zonnetje en bezoekt nog haar buren, want zij kan nog goed stappen met haar rollator.
Momenteel telt Sint-Pieters-Leeuw negen inwoners die ouder zijn dan honderd jaar en het zijn allemaal…vrouwen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief