SINT-PIETERS-LEEUW - Samenwerking lokale politie en federale politie loont.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Samenwerking lokale politie en federale politie loont.

Politie_sint-pieters-leeuw_goed_logo_2013_p200
EP

Gisterennacht omstreeks 00:50 uur, zag een politiepatrouille van Sint-Pieters-Leeuw tijdens hun reguliere patrouilles een toegangspoort van het bedrijf COGAM uit Sint-Pieters-Leeuw liggen gedeeltelijk op het trottoir en de rijbaan. Bij verder nazicht, leek het de inspecteurs zeer verdacht daar beide poorthelften nog aan elkaar hingen met een hangslot. De bevestigingspunten waren blijkbaar geplooid waardoor het leek alsof men van binnen naar buiten was gereden door de poort.

De inspecteurs namen contact op met de verantwoordelijke van het bedrijf en stelden hem in kennis van hun vaststellingen. De verantwoordelijke gaf direct aan dat er normaal achter deze poort een vrachtwagen staat. De inspecteurs hadden geen vrachtwagen gezien. Hun vermoeden was dus juist.
De eigenaar had na een vorige diefstal een tracking systeem ingebouwd. Z kon hij live zien waar het voertuig zich op dat moment bevond. Dit zat reeds op de Brusselse ring in Machelen en draaide net de E19 op. PZ Leeuw verwittigde onmiddellijk de collega's van de wegpolitie Brabant. Deze zijn met de nodige ploegen het terrein opgegaan om de dieven op heterdaad te betrappen.
Met behulp van de aansturing via het CIC Brussel, werden beide daders uiteindelijk betrapt in de cabine van het gestolen voertuig op de parking te Peutie. Zij hadden dit opengebroken en gestart met behulp van een schroevendraaier.
Eén van beiden trachtte nog de vlucht te nemen, maar kwam door de watergladheid ten val en brak zijn pols. Hij werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, terwijl zijn kompaan de cel in ging bij de wegpolitie.
De ploeg van Sint-Pieters-Leeuw was ondertussen bezig met de nodige administratie. Nadat zij hoorden dat er 2 daders gepakt werden, hebben zij zich in contact gesteld met het Parket van de Procureur des Konings te Brussel. Beide verdachten werden ter beschikking gesteld.
Eén van beide werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en verblijft in de gevangenis. Zijn kompaan mocht beschikken onder voorwaarden en met een pols in het gips.
Dit is een mooi voorbeeld van een perfecte samenwerking tussen enerzijds de lokale politie, zonder welke de feiten niet zo snel waren ontdekt en de federale politie, zonder wie de beide verdachten nooit zouden zijn opgepakt op heterdaad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2013
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief