SINT-PIETERS-LEEUW ondertekende het Vlaams-Brabants klimaatengagement

C21

SINT-PIETERS-LEEUW ondertekende het Vlaams-Brabants klimaatengagement

Editiepajot_leeuw_klimaatneutraal-086
Ingezonden foto
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw ondertekende op zijn beurt het Vlaams-Brabantse klimaatengagement en dit samen met 53 andere Vlaams-Brabantse gemeenten. Met deze engagementsverklaring neemt de gemeente zich voor om samen met het provinciebestuur een krachtig, actief en volgehouden klimaatbeleid te voeren.

Sint-Pieters-Leeuw voerde ook al in het verleden een aantal klimaatacties uit. Zo konden inwoners genieten van een gemeentelijke subsidie voor het installeren van zonnepanelen. De gemeente nam ook al deel aan initiatieven als Dikke Truiendag en de Nacht van de duisternis.
Door de engagementsverklaring geeft Sint-Pieters-Leeuw aan nog verder te willen gaan. Het is daarbij de bedoeling om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verlagen en het aandeel hernieuwbare energie te verhogen.
Om dit te bereiken zal de gemeente samenwerken met zoveel mogelijk betrokkenen, zoals burgers, bedrijven, verenigingen, sociale partners, distributienetbeheerders en de provincie. Ze zullen ook de inwoners nodig hebben om hiertoe bij te dragen. Ze roepen de Leeuwenaren daarom nu al op om samen de schouders te zetten onder het gemeentelijke klimaatbeleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief