E-boeken in de bibliotheek van SINT-PIETERS-LEEUW

C21

E-boeken in de bibliotheek van SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_bib
Ingezonden foto
 

Ook de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw tekent in op het proefproject van de Vlaamse overheid om e-boeken aan te bieden. Vanaf het voorjaar 2014 zullen een 300-tal e-boeken ter beschikking staan van ons publiek.

Binnen de muren van de bibliotheek zal iedereen gratis en gelijktijdig toegang hebben tot de volledige e-boekencollectie. Daarnaast komt er een app voor zowel Apple als Android tablets. Met deze (gratis) app zullen bibliotheekleden thuis boeken kunnen downloaden en elk boek gedurende 4 weken lezen met een abonnementsformule van vijf euro voor drie boeken.
De bibliotheek vroeg via hun elektronische nieuwsbrief de mening van de bibliotheekbezoekers. Uit de vele reacties en persoonlijke vragen bleek de betrokkenheid hierrond enorm groot. De meerderheid vindt dat de bibliotheek inderdaad e-boeken moet aanbieden, ook al zien zij het aanbod liever nog meer uitgebreid.
Schepen Gunther Coppens: “Wij waren aangenaam verrast van de vele positieve reacties van onze leners. Het geeft aan hoe sterk de digitalisering leeft bij onze lezers. Wij willen pertinent werken naar een bibliotheek van de toekomst. Het digitale aanbod speelt hier zeker een belangrijke rol.“
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief