SINT-PIETERS-LEEUW laat parkeerstudie maken voor het Negenmanneke

C21

SINT-PIETERS-LEEUW laat parkeerstudie maken voor het Negenmanneke

Kaart_negenmanneke
EP
 

De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw keurde het bestek voor de aanbesteding van een parkeerstudíe voor hef Negenmanneke goed. Tegen midden juni 2014 moet de studie klaar zijn. De studie zelf duurt 25 werkdagen.

Op de gemeenteraad werd een lastenboek goedgekeurd om de porkeerstudie voor het Negenmanneke, zowel het centrum als het gedeelte langsheen de N6, aan te besteden. De resultaten van de studie zouden klaar moeten zijn voor de gemeentelijke commissie Mobiliteit van woensdag 18 juni 2014. Aanleiding voor deze studie was een samenkomst met de handelaars van het Negenmanneke in de raad voor lokale economie waar het parkeerprobleem werd aangekaart. In deze wijk is de meeste concentratie van kleinhandelszaken.
Schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth: "De afgelopen vijftien maanden hebben we inderdaad niet stil gezeten om hef grootste mobiliteitsprobleem van onze gemeente aan te pakken, zijnde 'de Bergensesteenweg'. Samen met alle bevoegde instanties, bedrijven en studiebureaus hebben we steeds betere contacten gelegd met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De parkeerstudie past in de toekomstvisie rond de Bergensesteenweg en zal uitgevoerd worden voor het volledige gebied van de handelskern in het centrum van het Negenmanneke en de omliggende straten. Heel bewust wordt dit gebied doorgetrokken tot de Bergensesteenweg tussen de Brusselbaan en de Albert Van Cothemstraat, zodat men maximaal een verschuiving van het probleem vermijdt en het hele gebied in kaart kan brengen."
De studie zal maximaal 30.000 euro kosten en zal ook oplossingen voorstellen. Voor de versterking van de handelskern Negenmanneke zijn er toelagen voorzien met een maximumbedrag van 12.500 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief