SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeente en OCMW maken werk van samenwerkingsovereenkomst

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeente en OCMW maken werk van samenwerkingsovereenkomst

Editiepajot_leeuw_overennkomst_ocmw
EP
 

Gemeente en OCMW maken werk van samenwerkingsovereenkomst. Met deze overeenkomst willen OCMW en gemeente kansen geven aan mensen met leefloon of equivalent leefloon. Kansen, door het aanbieden van werk. Deze vorm van tewerkstelling bestaat al langer.

In de OCMW-wet wordt een apart artikel toegewijd aan deze vorm van tewerkstelling, namelijk art. 60§7 van de OCMW-wet. Dit is een vorm van maatschappelijke dienstverlening, waarbij het OCMW een baan bezorgt aan iemand die uit de arbeidsmarkt is gestapt of gevallen. Het doel is om deze personen terug in te schakelen in het stelsel van de sociale zekerheid en in het arbeidsproces.
Onlangs werd de samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW en gemeente ondertekend. De samenwerking heeft de bedoeling om mensen binnen de eigen gemeentediensten in te schakelen. 
“Het geeft mensen de kans ervaring op te doen in het werkveld in de hoop dat ze nadien in het normale arbeidscircuit terecht kunnen.” aldus burgemeester Luc Deconinck.
Op dit ogenblik werd al een art. 60§7 tewerkgesteld in een van de gemeentelijke diensten. Naast de tewerkstelling is er ook ruimte voor het volgen van cursussen Nederlands en andere vormingen met het oog op het behalen van een diploma.
“Het aantal leefloners stijgt de laatste jaren. Met deze mogelijke tewerkstellingsvormen geven we mensen perspectief.” OCMW-voorzitter Paul Defranc.
De samenwerkingsovereenkomst zal nog verder worden uitgebreid met plaatsen voor tewerkstelling in de groendienst en onderhoud.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief