SINT-PIETERS-LEEUW - Infoavond rond transgender

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Infoavond rond transgender

Internationale_dag_tegen_homofobie
Ingezonden foto
 

Op 17 mei 2014 is het Internationale dag tegen homofobie en transfobie. Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseert een infoavond rond transgender met filmgetuigenis “Valentijn” en een getuigenis van Arend, transman en politieagent, en dit op vrijdag 16 mei 2014 om 20.00 uur in CC Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw.

Elke maatschappij heeft bepaalde regels over hoe jongens en meisjes moeten zijn. Jongens die te meisjesachtig, of meisjes die te jongensachtig zijn, krijgen vaak te maken met opmerkingen van vrienden, leerkrachten of ouders. Omgaan met diversiteit vertrekt vanuit zelfkennis en respect. Bewust worden van zichzelf en van het anders zijn van de andere is een ontwikkelingsproces dat vroeg moet worden opgestart. Zeker wanneer jongeren in de puberteit komen, is dit een belangrijke vaardigheid om te leren.
 
Leerkrachten en ouders kunnen op verschillende manieren werken aan verdraagzaamheid en openheid vanuit een respectvolle en zelfbewuste houding.
 
 Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseert een infoavond rond transgender met filmgetuigenis “Valentijn” en een getuigenis van Arend, transman en politieagent, en dit op vrijdag 16 mei 2014 om 20.00 uur in CC Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw.
 
 Schepen voor Gelijke Kansen Marleen De Kegel: “Wij willen onze inwoners informeren en sensibiliseren om zo de taboes rond holebi’s en transgenders te doorbreken. Door respectvol te leren omgaan met elkaar kunnen we veel agressie en probleemgedrag voorkomen. Dit jaar nodigen we ook speciaal de leerkrachten uit om hen te laten kennismaken met allerhande lesmateriaal rond dit onderwerp.”
 
 Inschrijven is niet nodig, wel graag een seintje vooraf indien aanwezig: via ingrid.baroen@sint-pieters-leeuw.be of via T 02 371 22 18.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief