SINT-PIETERS-LEEUW - Politie moet paarden vangen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Politie moet paarden vangen

Politie_sint-pieters-leeuw_goed_logo_2013_p200
EP

Onbekende zet weide open
Gisterenochtend kreeg PZ Sint-Pieters-Leeuw omstreeks 8 uur een 10-tal telefoontjes binnen uit de wijk "Negenmanneke" op de grens met Anderlecht. Een eerste melder sprak van 10 en een tweede van 20 paarden op de Bergensesteenweg. Er bestond dus een reëel gevaar voor de weggebruikers op deze toch wel drukke verbindingsas. Een ploeg begaf zich dan ook onmiddellijk ter plaatse. Ondertussen kregen zij de melding dat de paarden zich op een speelpleintje in de Gladiolenlaan bevonden.

Ter plaatse was hun verbazing groot om maar liefst 11 paarden te zien, waarbij zij nog steeds geen idee hadden wie de eigenaar was. Zij hebben dan met de hulp van enkele buurtbewoners en een interventieploeg van de politiezone Dilbeek, de paarden binnen de omheining van het speelpleintje kunnen houden. Met de nodige voorzichtigheid hebben zij de paarden kunnen benaderen.
Gelukkig waren de dieren voorzien van een identificatiechip, waarna zij de eigenaar konden contacteren. Deze kwam ter plaatse en met de hulp van enkele van zijn vrienden en de politie, zijn zij te voet terug naar de weide kunnen gaan. Daar bleek dat de poort van het weiland gewoon was opengezet.
De politie wenst nogmaals te benadrukken dat dergelijke 'streken' het leven en de verkeersveiligheid echt wel in het gevaar brengen. Gelukkig zijn er nu geen ongevallen gebeurd en was er nergens schade vast te stellen. Ook vinden zij dat het belang van uw dieren te laten chippen nogmaals bewezen is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief