SINT-PIETERS-LEEUW krijgt gemeenschapswachten

C21

SINT-PIETERS-LEEUW krijgt gemeenschapswachten

Gemeenschapswacht
EP

In het najaar van 2014 zal de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een dienst gemeenschapswachten oprichten. Gemeenschapswachten zijn niet-politionele, publieke veiligheidsfuncties die door hun ontradende aanwezigheid in de wijken het veiligheidsgevoel van de burger trachten te verhogen.

Ze vormen de schakel tussen de gemeente en de bevolking en signaleren problemen waarmee ze te maken krijgen aan de bevoegde gemeentelijke diensten of aan de politie. Concreet spreeekt men over volgende taken: het publiek bewust maken van veiligheid en criminaliteitspreventie; burgers informeren zodat hun veiligheidsgevoel verzekerd is; problemen met de veiligheid, het milieu en het wegennet doorgeven aan de bevoegde diensten; automobilisten aanspreken over het hinderlijk of gevaarlijk karakter van verkeerd parkeren en hen bewust maken van het algemeen reglement; kinderen, scholieren, gehandicapten en ouderen helpen oversteken; toezicht houden bij evenementen of activiteiten die georganiseerd zijn door de gemeente of een andere overheid en vaststellen van inbreuken tegen de gemeentelijke reglementen (o.a. GAS)
Gemeenschapswachten zijn herkenbaar aan hun uniforme (paarse) werkkledij met hetzelfde logo. De dienst valt onder de bevoegdheid van de ambtenaar maatschappelijke veiligheid, namelijk Tom Pardaens.
Er zullen 3 gemeenschapswachten aangeworven worden die een vaststellingsbevoegdheid zullen hebben.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief