Bart Keymolen: “ Kansen blijven creëren voor Leeuwse jongeren ondanks minder makkelijke tijden”.

C21

Bart Keymolen: “ Kansen blijven creëren voor Leeuwse jongeren ondanks minder makkelijke tijden”.

Laekelinde
EP

Jeugdhuis Twidrio, gehuisvest in Vlaams Trefpunt/ Jeugdcentrum Laekelinde, heeft meer dan 10 jaar heel wat jongeren kunnen bekoren. Jongeren hebben in jeugdhuis Twidrio mooie projecten opgezet, er werden ontelbare vriendschapsbanden gesmeed, jongeren hebben er de kans gekregen op zoek te gaan naar hun talenten en hun talenten verder uit te bouwen. Jammer genoeg was de jeugdhuiswerking Twidrio, omwille van verschillende factoren, volledig stilgevallen. Het gemeentebestuur besliste de overeenkomst met Twidrio stop te zetten.

Vanuit de jeugddienst werd er in samenwerking met enkele studenten op zoek gegaan naar jongeren die een nieuwe jeugdhuiswerking willen opstarten. De oprichting van een nieuwe vzw dat de jeugdhuiswerking op zich zal nemen vergt tijd, tijd die we n.b. de jongeren ook moeten gunnen.
In tussentijd heeft de schepen voor Jeugd samen met de jeugddienstmedewerkers niet stilgezeten en werden er extra inspanningen geleverd om de oprichting van een nieuwe jeugdhuiswerking te stimuleren. Een tijdelijke gebruiksovereenkomst werd opgesteld, waardoor jongeren ook zonder vzw structuur gebruik kunnen maken van het jeugdhuis. Hiermee willen we jongeren de kans geven zich te organiseren, activiteiten op poten te zetten en vooral Leeuwse jongeren opnieuw een tweede thuis te bieden.
“Want ondanks de donkere dagen van jeugdhuis Twidrio en de economisch moeilijkere periode wil ik als schepen voor Jeugd alles in het werk stellen om kinderen en jongeren zo veel mogelijk kansen te bieden”. “Maar”, vervolgt schepen voor Jeugd Bart Keymolen, “we zijn niet van plan de jongeren te betuttelen. We bieden hen kansen aan, maar het is aan hen om deze kansen, mits ondersteuning van het gemeentebestuur, met beide handen te grijpen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief