Officiële opening van de nieuwbouw Het Hoekhuis in VLEZENBEEK

Officiële opening van de nieuwbouw Het Hoekhuis in VLEZENBEEK

Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Verwelkoming door Roze en Roos
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / En verwelkoming door BMC, de Harley Owners Groep van Dilbeek, peters en meters van het Hoekhuis
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Receptie met schminkstand voor de kinderen
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Welkomswoord door directeur Koen Vander Beken
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Sponsor Geert De Pelsmaeker van Kiwanis krijgt een kist bier
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Sponsor en peter BMC geeft altijd cadeaus maar krijgt er nu zelf eentje
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Teamcoach Sofie Hollevoet, bedankte haar team voor hun inzet en werd zelf in de bloemen gezet
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Het doorknippen van de linten door de kinderen
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Meneer Van Den Bossche van de raad van bestuur is trots op het Hoekhuis
 
Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Bij de rondleiding vielen de gezellige, rustige snoezelruimtes bij velen in de smaak
 

MPC St. Franciscus heeft zijn hoofdgebouw gevestigd te Strijtem, Roosdaal. Daarnaast heeft het ook verschillende buitenhuizen waaronder Het Hoekhuis in Vlezenbeek. Deze nieuwbouw werd gevierd met een officiële opening, samen met de kinderen van het Hoekhuis.

Sinds 2004 biedt het Hoekhuis, gelegen naast het revalidatieziekenhuis Inkendaal, opvang voor 12 kinderen met een meervoudige beperking. Het Hoekhuis is een semi-internaat voor niet-schoolgaande kinderen waar de kinderen dagelijks terecht kunnen van 8u tot 18u. Omdat de gebouwen waarin de groep gehuisvest waren niet meer voldeden aan de noden van de kinderen, werd er gezocht naar een oplossing.

Zomer 2012 verhuisden het personeel en de kinderen van Het Hoekhuis naar de containers op de site van Inkendaal.  Hun vroegere huis werd afgebroken en de start van de nieuwbouw was een feit. Aangezien de ‘behuizing’ wat groter werd, werd ook de groep kinderen uitgebreid. Er kwamen zes kinderen bij en Het hoekhuis startte met een werking in 2 groepen, telkens met 9 kinderen.

September 2014 kon er opnieuw verhuisd worden, maar deze keer naar de nieuwbouw. Voor de kinderen was dit een ganse belevenis, de nieuwbouw is helemaal op hun maat gemaakt. Op het gelijkvloers kunnen de therapeuten zich uitleven: logopedie, ergotherapie, kinesitherapie. Alsook de vergaderruimtes, extra snoezelruimtes en aangepaste badkamer zijn hier voorzien. De twee ruime leefgroepen kan je vinden op de eerste verdieping, evenals enkele rustruimtes. Dit met een mooi zicht op de manège en een ruim terras.  Sinds 1 september 2014 zijn ze ook gestart als een geïntegreerde klaswerking, waar begeleiders samen met een leerkracht een  aangepast  activiteitenaanbod geven aan de kinderen.

Vrijdag 10 oktober mochten de kinderen hun nieuwe Hoekhuis tonen aan familie en vrienden. Naast een mooi contactmoment met Roze en Roos, was er ook randanimatie voor de kinderen zoals schminken, kleuren en knutselen. Voor alle genodigden waren lekkere hapjes en drankjes voorzien. Iedereen werd verwelkomd door directeur Koen Vander Beken. Teamcoach Sofie Hollevoet, bedankte haar team voor hun inzet en daarna werd ze zelf in de bloemen gezet voor haar harde werk. De sponsors Geert De Pelsmaeker van Kiwanis Aalst en BMC van Dilbeek kregen een cadeau, want door hun konden er leuke extra’s worden aangekocht voor de kinderen.

Belgian Metrople Chapter, de Harley Owners Groep van Dilbeek is peter van het Hoekhuis. Luc, de voorzitter vertelde dat ze heel fiere peters en meters waren en dat ze heel blij waren dat ze vorig jaar ‘hun kinderen’ 4000 euro konden schenken. Ze hadden ook een persoonlijk cadeautje mee voor elk kind, een beertje met een zefgemaakte vest met het embleem van BMC op. Misschien wat ruige peters en meters maar wel met een heel groot hart!

Nadien werden 2 linten officieel doorgeknipt door de kinderen en tot slot nam meneer Van Den Bossche van de raad van bestuur het woord om zijn trots uit te drukken en iedereen nog eens van harte te bedanken voor zijn inzet. Daarna was het Hoekhuis vrij te bezoeken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 19 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 11 mrt 2018
Emile devogeleer | 10 mrt 2018

archief