Dubbelslag voor brouwerij Oud BEERSEL op Brussels Beer Challenge 2014

Dubbelslag voor brouwerij Oud BEERSEL op Brussels Beer Challenge 2014

Oud_beersel_oude_kriek_vieille
 

Zopas werden de resultaten bekendgemaakt van de 3de editie van de Brussels Beer Challenge, de belangrijkste biercompetitie in België. De Oud Beersel Oude Kriek sleepte het goud in de wacht in de categorie ‘Fruitbier’ en de Oud Beersel Oude Geuze behaalde zilver in de categorie ‘Lambic & Gueuze’. Het is niet de eerste keer dat de brouwerij uit het Vlaams-Brabantse Beersel in de internationale prijzen valt. Eerder dit jaar won Oud Beersel zilver zowel op de World Beer Cup als de World Beer Awards.

De Brussels Beer Challenge is een snelgroeiend internationaal bierconcours. In totaal waren dit jaar 725 bieren ingeschreven (tegen 592 in 2013), waarvan 200 bieren van 79 Belgische brouwerijen (tegenover 188 bieren van 68 Belgische brouwerijen in 2013).

Toen Gert Christiaens van Oud Beersel het nieuws vernam, zei hij: “Negen jaar geleden werd brouwerij Oud Beersel heropgestart met respect voor traditie, kwaliteit en ambacht. De ambitie was om de bieren van Oud Beersel opnieuw op de kaart te zetten. Awards zoals deze zijn dan ook een geweldige aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan. Ik ben dan ook heel fier op onze Oude Geuze en Oude Kriek.”
Brouwerij Oud Beersel, opgericht in 1882, is gelegen in het Vlaams-Brabantse Beersel. Eind 2002 werd Oud Beersel in zijn voortbestaan bedreigd door een gebrek aan opvolging in de familiale onderneming. In 2005 nam Gert Christiaens de brouwerij over. Hij startte de brouwactiviteiten opnieuw op met respect voor traditie en ambacht. Sinds 2006 is Oud Beersel lid van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). Oud Beersel produceert op dit ogenblik zes bieren: Oude Lambiek, Oude Geuze, Oude Kriek, Framboise, Bersalis Tripel en Bersalis Kadet.

www.oudbeersel.com

De ‘prijzenmuur’ van Oud Beersel raakt stilaan goedgevuld. In 2007 werd Oude Geuze Oud Beersel door het magazine ‘Beers of the World’ uitgeroepen tot ‘The World’s Best Gueuze’. Een jaar later rijfde Oud Beersel een Ratebeer 2008 Gold Medal binnen voor de Oude Kriek. In 2009 riep ‘Beers of the World’ Oude Kriek Oud Beersel uit tot ‘The World’s Best Kriek’ en de Oude Geuze tot ‘The World’s Best Gueuze’. In 2011 werd Oude Kriek Oud Beersel op de Australian International Beer Awards verkozen tot ‘Best Belgian Ale’. In 2012 ging de Oud Beersel in Australië met maar liefst vier eremetalen aan de haal. Bersalis Tripel werd in zijn categorie bekroond met een zilveren medaille en Bersalis Kadet, de Oude Geuze en Oude Kriek behaalden brons. Naar aanleiding van de Brussels Beer Challenge 2012 werd Oude Kriek Oud Beersel met goud en Bersalis Tripel met zilver bekroond. De Beerselse brouwerij won op de Australian International Beer Awards 2013 tweemaal goud, eenmaal voor haar Oude Geuze in de categorie ‘Lambic’ en eenmaal voor Bersalis Tripel in de categorie ‘Best Belgian & French Style Ale’. Alsof dat nog niet genoeg was ging de Oude Geuze Oud Beersel toen ook aan de haal met de belangrijkste award, nl. die van ‘Champion International Beer’. Eerder dit jaar won Oud Beersel zilver tijdens de World Beer Cup en de World Beer Awards

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2014
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Sluys | 30 dec 2020

archief