SINT-PIETERS-LEEUW koopt veegmachine

C21

SINT-PIETERS-LEEUW koopt veegmachine

Editiepajot_leeuw_veegmachine_1__foto_merckx
De nieuwe veegmachine in volle actie. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_leeuw_veegmachine_2_foto_merckx
Veel volk bij de voorstelling van de nieuwe veegmachine. (Foto Merckx)
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw kocht een nieuwe Ravo veegmachine aan die zal dienen voor de schoonmaak van het openbaar domein en dit in de brede zin van het woord. Zowel straten, voetpaden, greppels, pleinen en parkings zullen hiermee worden schoongeveegd. De totale kostprijs van deze machine bedroeg 168.909,95 euro. De machine werd aangekocht om het oppervlak dat kan worden geveegd te vergroten. Met de nieuwe machine zullen meer kilometers kunnen worden geveegd.

Het is een compact en wendbare machine met een kleine draaicirkel waardoor hindernissen zoals verkeersdrempels, watergreppels en boordstenen geen probleem vormen. Het veersysteem zorgt ervoor dat de machine probleemloos hindernissen tot 25 cm kan nemen.
De machine is uitgerust met een veegsysteem bestaande uit twee vooraan geplaatste schotelborstels met snelwisselsysteem en een derde borstelinstallatie die geschikt is om een hele dag (zwaar) onkruid te verwijderen. Deze laatste borstel kan zowel links als rechts van de machine werken en is vanuit de cabine voorzien van een bediening voor dubbele inclinatie.
De machine heeft een traploze toerental regeling voor de borstels van 0 tot 210 rotaties per minuut.
De machine is één van de stilste machines in zijn soort en dit zonder in te boeten op de prestaties. Dit is zowel belangrijk voor het gemeentepersoneel dat de machine moet bedienen als voor de bewoners in de omgeving.
Een propere gemeente staat gelijk aan een leefbare gemeente. Daarom hebben we beslist te investeren in een veegmachine. Vooraleer de keuze viel op de Ravo veegmachine werden er verscheidene merken uitvoerig getest, gewikt en gewogen!
Het gebruiksgemak en de duurzaamheid samen met de capaciteit hebben de doorslag gegeven. Momenteel zijn reeds drie chauffeurs opgeleid om de machine maximaal te kunnen inzetten. Dit betekent echter niet dat de machine 7/7 zal rijden.
“De chauffeurs werden eveneens opgeleid om de machine na intensief gebruik enkele uren per week te onderhouden. Deze investering past, ondanks het grote aankoopbedrag, helemaal in het besparingsplan. Efficiënt werken is namelijk ook besparen!” geeft Bart Keymolen, schepen voor Openbare Werken, mee.
“Met deze machine kunnen wij hoog inzetten op de algemene netheid van de straten in onze gemeente. Het is aangenamer wonen in een schone buurt. Vuile straten geven een primair onveiligheidsgevoel en dat willen we vermijden. Daarom moet deze machine een echte kilometervreter zijn.” aldus Gunther Coppens, schepen voor Milieu en Groen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief