SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeenteraad op ontdekking bij de jumelagemee,te Altenahr

SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeenteraad op ontdekking bij de jumelagemee,te Altenahr

Altenazhr_1
Ingezonden foto's
 
Altenazhr_2
Ingezonden foto's
 

 De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw bracht een officieel bezoek aan haar Duitse zustergemeente Altenahr; Sinds 2002 zijn Altenahr en Sint-Pieters-Leeuw officieel verbroederd.

Tijdens de adventsweken worden in de vele dorpjes van de streek (Eiffel) sfeervolle kerstmarkten georganiseerd. Dit gebeurt ondermeer in Ahrweiler, met haar middeleeuwse omwalling en in Rech waar een atypische markt plaatsvindt;

Wie zin heeft zet de deuren van zijn huis open, voor de gelegenheid mooi versierd, en hangt een bezem boven de deur om aan te geven dat iedereen welkom is. En in binnenhoven van boerderijen en kelders worden banken of strobalen geplaatst om gezellige zitplekjes te creëren.

Het bestuur verkende de omgeving met o.a. een bezoek aan enkele plaatselijke marktjes en  de regeringsbunker (schuilplaats voor de Duitse regering tijdens de Koude Oorlog). Ook een wijncoöperatieve werd bezocht. Wijnbouw is, naast toerisme, de  belangrijkste inkomstenbron. De rijen wijnranken tegen de steile berghellingen bepalen het zicht van de Ahrvallei.

Zaterdagavond werd verbroederd met de burgemeester Achim Haag en zijn collega’s Ortsburgemeister en raadsleden. Er wordt een tegenbezoek gepland in 2017.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 21 okt 2017
Felix Merckx | 18 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2017

archief