SINT-PIETERS-LEEUW - Jouw identiteitskaart als spaarkaart bij RRL

SINT-PIETERS-LEEUW - Jouw identiteitskaart als spaarkaart bij RRL

Rink_rond_leeuw_2013_p200
E

 De klanten van de aangesloten RinkRondleeuw (RRL) handelaars genieten straks nog meer voordelen dankzij innovatieve stappen die de RRL handelsvereniging zet in Sint-Pieters-Leeuw.  De handelaars kiezen namelijk om vanaf begin 2017 te starten met het 'digitale klantenprogramma'. Dit biedt de klanten die in Sint-Pieters-Leeuw komen winkelen bij de aangesloten handelaars vele extra voordelen.

Dat de aangesloten handelaars van de handelsvereniging Rink Rond Leeuw vooruitstrevend zijn is gekend. Ze willen steeds het beste voor hun klanten en trekken dan ook volop de kaart van innovatie. RRL is de eerste handelsvereniging in Vlaams Brabant die deze stap zet om de klantenkaart volledig te digitaliseren via het Freedelity platform.

De handelaars van de RRL maken komaf met de talloze klantenkaarten en uitpuilende portefeuilles. De klantenkaart niet bij wanneer je ze nodig hebt? Daar zit je niet langer mee verveeld als klant.

Eén enkele digitale kaart, en je hebt ze reeds op zak!

Namelijk je identiteitskaart of eID. In navolging van grote ketens zoals MediaMarkt, Pizza Hut, Bongo, Prik&Tik en vele andere, heeft nu ook RRL ervoor gekozen om de eID als klantenkaart te gebruiken.

Het is gemakkelijk voor de klant, want die kaart heeft hij toch altijd bij.

De handelaars merkten dat er steeds meer klanten een 'extra kaart' in hun portefeuille weigerden en hierdoor niet meededen met het spaarprogramma van de RRL leden.  Het is ook voordelig voor de klant, want zo mist hij geen enkel spaarpunt meer.

Alles is bovendien transparant en de privacy van de klanten wordt beschermd.

Transparant van begin tot eind
Wat er precies in je identiteitskaart zit verwerkt heeft niet veel om het lijf. Naast de persoonsgegevens die ook op de voorkant staan afgedrukt, bevat de chip ook nog je adres (dat elektronisch is opgeslagen zodat de kaart niet telkens hoeft hermaakt te worden elke keer dat je verhuist). Voorts bestaat de chip uit de codes en veiligheidscertificaten die de authenticiteit en de geldigheid van je identiteit garanderen. Zelfs het rijksregister nummer lezen we niet. En wat er ook gebeurt, er wordt geen informatie aan je kaart toegevoegd.

Hoeveel punten heb ik gespaard en welke voordelen geniet ik?
Als klant kan je de stand van je spaarpunten permanent opvolgen op de website http://www.freedelity.be of via de My Freedelity app .

Eens je jouw email adres hebt opgegeven bij de handelaar, ontvang je een login en paswoord waarmee je kan inloggen op de website en in de app.

En indien je niet beschikt over een emailadres dan kan je bij elke handelaar zien hoeveel punten je reeds hebt gespaard. Ook jij beslist zelf wanneer uw gebruikte punten of volle spaarkaart kan worden ingeruild om kans te maken op de maandelijkse prijs.

Bovendien kan je bij heel wat handelaren dubbel sparen!

Naast het spaarprogramma van de RRL starten heel wat aangesloten handelaren meteen hun eigen spaarprogramma op dat ze zelf beheren, waardoor je extra voordeel geniet.

Privacy boven alles!
"Klassieke" klantenkaarten lieten klanten reeds de keuze of ze al dan niet door handelspartners wensen gecontacteerd te worden. In de meeste gevallen ging het om 'alles' of 'niets'.

Als het op privacy aankomt gaat FREEDELITY een flinke stap verder. Jij als klant alleen beslist namelijk welke winkeliers jou specifieke aanbiedingen, klantenacties of promoties mogen toesturen. Bovendien kan je dankzij de unieke beveiligingsfilters eender welke winkel beletten om je nog langer emails toe te sturen. Je kan dit simpel uitvinken en later terug aanvinken indien je wenst. Dit met onmiddellijke ingang. Trouwe klanten belonen, dat moet kunnen, maar niet ten koste van de klant.

Nieuwe handelaars kunnen op elk moment toetreden tot RRL
Nog geen lid van RRL en toch benieuwd naar dit systeem, aarzel dan niet RRL te contacteren: info@rinkrondleeuw.be  of 0475 85 11 39. Ook bestaande leden hebben nog steeds de mogelijkheid om in te stappen. Want hoe meer handelaars meedoen, des te groter het koopgedrag binnen Sint-Pieters-Leeuw en des te groter het voordeel voor de klanten.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief