SINT-PIETERS-LEEUW - Renovatie pastorij van Vlezenbeek

SINT-PIETERS-LEEUW - Renovatie pastorij van Vlezenbeek

Pastorij_vkezenbeek
Foto Felix Merckx
 

 De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw keurde een bestek goed om een architect aan te stellen voor de renovatie en herinrichting van de pastorij van Vlezenbeek. De doelstelling is om de pastorij van Vlezenbeek  in de eerste helft van 2018 te renoveren. Een multifunctioneel gebruik is het uitgangspunt. Zo blijft ook voor de kerkfabriek en de pastoor ruimte voorbehouden.

Schepen van Gebouwen Lucien Wauters : “Deze opdracht omvat de studie met betrekking tot de binnenafwerking, de stabiliteit en de technische uitrustingen. Het gemeentebestuur heeft voor deze opdracht een maximaal budget van 500.000 euro voorzien.“

Schepen van Erfgoed Jan Desmeth : “In 2014 werd de jarenlange rechtzaak tussen gemeentebestuur en kerkfabriek in der minne geregeld. Toen werd afgesproken om op de eerste verdieping ruimtes te voorzien voor de kerkfabriek en de parochie. Hierdoor komen op de gelijkvloers ruimtes vrij voor een  polyvalent gebruik. Verenigingen kunnen ze gebruiken voor vergaderingen en activiteiten.“

De architectuur van het bestaande gebouw zal maximaal worden gerespecteerd. Doorheen het hele project zal functionaliteit, comfort en onderhoudsgemak de leidraad zijn.

Er zal maximaal gebruik gemaakt worden van duurzame, slijtvaste materialen .

Inzake verwarming zal worden overgeschakeld naar een installatie op aardgas.

Daarnaast wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de integrale toegankelijkheid van alle lokalen.

Bij de uitvoering van de werken zal worden rekening gehouden met een fasering die toelaat dat de huidige werking in het gebouw kan behouden blijven.

Het bestuur heeft voor de gehele opdracht (studie + uitvoering van de werken) een maximaal  bedrag van 500.000 euro ingeschreven in de begroting. Dit bedrag is  inclusief de BTW, de algemene kosten en de contractuele prijsherzieningen.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief