SINT-PIETERS-LEEUW - De Hoebelfeesten verhuizen

SINT-PIETERS-LEEUW - De Hoebelfeesten verhuizen

Hoebelfeersten
EP

 De Hoebelfeesten bestaan in 2017 reeds 38 jaar en staan voor een grote uitdaging. Een aantal jaren terug werd er reeds gesleuteld aan het concept om het hoofd boven water te houden. Het programma werd beperkt tot 3 dagen, er werden nieuwe sponsors aangetrokken en door een goede samenwerking met het gemeentebestuur hebben ze ook een aantal vaste kosten kunnen verlagen. Ook om die rede verhuizen ze nu naar een andere locatie in Vlezenbeek

Helaas hebben de organoisatoren na de feesten van 2016 toch moeten vaststellen dat al deze aanpassingen er niet hebben kunnen voor zorgen dat ze het voortbestaan van de Hoebelfeesten kunnen garanderen als wz op dezelfde manier verder werken.

Ze moesten dus terug aan de slag om te kijken waarze konden besparen. Ze kwamen snel tot de conclusie dat er maar 2 manieren waren om dit doen. Of besparen op artiesten, of besparen op de infrastructuur. Het eerste was geen optie omdat het in hun DNA zit om kwaliteitsvolle optredens aan te bieden aan een breed publiek tegen een aanvaardbare inkom prijs. Dit bracht hen dus automatisch bij de kost van de tent en toebehoren.

 Na vele vergaderingen en met pijn in het hart hebben ze uiteindelijk besloten om na 18 jaar de weide van Jos & Francine Van Cutsem in te ruilen voor de grote aardappelloods van Bart Keymolen in de Konijnestraat in Vlezenbeek. De shock voor Jos en Francine was zeker even groot als voor het bestuur. Zij kunnen hen dan ook niet genoeg bedanken voor alles wat zij voor de Hoebelfeesten de laatste 18 jaar hebben betekend. In 2017 draaien ze geen pagina om, maar een heel boek met leuke anekdotes en vooral vele fantastische momenten.

Het bestuur is reeds in gang geschoten om deze verhuis zeer goed voor te bereiden. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuw veiligheids- en mobiliteitsplan worden opgemaakt en ook de nieuwe buren zullen tijdig moeten worden ingelicht met alle nodige informatie. Gezien de loods niet veel kleiner is dan de tent van vorig jaar, laat deze hen ook toe om blijven in te zetten op kwaliteitsvolle optredens voor een groot publiek. Deze loods biedt ook meer comfort voor de bezoekers en de omgeving gezien de degelijke isolatie zal zorgen voor een prima akoestiek aan de binnenkant en weinig geluidsoverlast aan de buitenkant. Bovendien zullen zij ook sterk inzetten op het aankleden van de nieuwe locatie zodat niemand het gevoel heeft dat het in de tent toch veel gezelliger was.

Als 2017 dan toch het jaar van de verandering moet worden dan hebben ze op vlak van artiesten ook al groot nieuws. In samenspraak met het management van Café Flamand werd besloten om eens een jaartje over te slaan in Vlezenbeek. Maar niet getreurd… zj zijn terug een fantastisch programma in elkaar aan het boksen. Het programma voor 14 en 15 augustusstaat reeds vast en zij zijn zeer fier om te kunnen aankondigen dat er op 14 augustus niet minder dan 4 artiesten de revue zullen passeren. Dit worden Nicky Jones, Paul Severs, Radio Guga (Guga Baul) en Les Truttes. Gezien ze maximum 1300 personen mogen toelaten in de loods en zij ervan overtuigd zijn dat er meer vraag gaat zijn dan aanbod, zullen zij ook een offline en online voorverkoop houden voor deze avond.

Op 15 augustus is er opnieuw Hoebelresto, de nieuwe versie van de boesteringenkermis. De feesten worden afgesloten met een optreden van Lobstar.

 Met deze grondige veranderingen is het bestuur ervan overtuigd dat de Hoebelfeesten zeker nog een aantal jaren verder kunnen, en dat is zeker nodig, om het beetje kermis dat nog rest in Vlezenbeek, levendig te houden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2017

archief