SINT-PIETERS-LEEUW - Lien Arijs ontwerpt deurklink om niet(s) meer te vergeten

SINT-PIETERS-LEEUW - Lien Arijs ontwerpt deurklink om niet(s) meer te vergeten

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto
Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Lien Arijs uit Vlezenbeek is studente industrieel product ontwerpen aan Howest te Kortrijk. Zij heeft "de hand’L" ontworpen, een deurklink bedoeld voor openbare toiletten die aan de binnenkant gebruikt kan worden als haak of kapstok.

Lien Arijs: “We hebben het allemaal al eens meegemaakt als vrouw, je moet opeens dringend naar het toilet tijdens het shoppen en zoekt het dichtstbijzijnde toilet. Oef, eindelijk één gevonden. Gehaast ga je binnen en sluit de deur. Maar waar laat je je jas, handtas en zakken vol nieuwe spullen achter? Toch niet op de grond waar het krioelt van de bacteriën.”

In het wc-hokje wordt de deur gesloten door de klink omhoog te draaien. Zo staat de klink verticaal omhoog en kan je er een handtas, jas of sjaal over hangen. Zelfs je smartphone past ertussen. Zit je dan op het toilet en heb je iets nodig uit je handtas, geen probleem, hij hangt voor je. Bovendien is het onmogelijk om je spullen te vergeten want de deurklink is het laatste wat je ziet of voelt bij het verlaten van het toilet.

Mensen die de klink van een wc-deur niet graag aanraken met hun handen kunnen de hand’L simpelweg bedienen met hun elleboog. Het ontwerp bestaat uit inox, een makkelijk te onderhouden materiaal. Door zijn robuustheid kan de hand’L meerdere spullen tegelijk dragen en de afgeronde vormen voorkomen beschadiging van delicate spullen. Kortom, hand’L is een deurklink die het toiletbezoek op openbare plaatsen een heel stuk aangenamer maakt.

Lien haar bacheloropleiding wordt aangeboden door Howest, hier leren de studenten een product te creëren van begin tot einde. Concepten worden bedacht, getest en gerealiseerd in het Industrial Design Center, gelegen in Kortrijk. Meer info: http://www.industrialdesigncenter.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 18 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2017

archief