SINT-PIETERS-LEEUW geeft het startschot voor taalateliers tijdens de buitenschoolse kinderopvang

SINT-PIETERS-LEEUW geeft het startschot voor taalateliers tijdens de buitenschoolse kinderopvang

Sint-pieters-leeuw
EP

 Woensdag 11 januari ging er in de Leeuwse scholen taalateliers Nederlands van start. Het project werd opgezet om anderstalige kinderen of kinderen uit een maatschappelijk kwetsbare situatie kennis te laten maken met het Nederlands buiten de schooluren. Ook voor Nederlandstalige kinderen worden het leuke, speelse en leerrijke namiddagen. Vzw Panta Rhei, die de Nederlandse taalkampjes tijdens de krokus- en herfstvakantie begeleiden, verzorgen ook nu de taalateliers.

Om de taalachterstand te verkleinen doen de Leeuwse scholen al heel wat inspanningen, maar anderstalige kinderen hebben ook in hun vrije tijd nood aan extra oefenkansen Nederlands. De kinderen kunnen tijdens de buitenschoolse kinderopvang genieten van speelse, educatieve taalateliers. De bedoeling van het project is om anderstalige kinderen zo veel mogelijk in contact te brengen met het Nederlands. Door samen te spelen, bewegen, praten,… in het Nederlands, leren de anderstalige kinderen en Nederlandstalige klasgenootjes elkaar nog beter kennen wat Nederlands als speeltaal kan bevorderen.

Het project kadert binnen het project ‘Taalstimulering’ van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en wordt gesteund door de Vlaamse Rand.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 21 okt 2017
Felix Merckx | 18 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2017

archief