SINT-PIETERS-LEEUWLeerlingen Don Bosco SINT-PIETERS-LEEUW strijden met taal

C21

SINT-PIETERS-LEEUWLeerlingen Don Bosco SINT-PIETERS-LEEUW strijden met taal

Don_bosco_1_bewerkt-1
Foto's Emile Devogeleer
 
Don_bosco_2_bewerkt-1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Educatieve startup Happs maakt een game, genaamd Karaton, om kinderen op een speelse manier te helpen bij het foutloos en vlot lezen en schrijven. Het is een leuk en humoristisch spel waar plezier en educatie worden gecombineerd. Karaton laat kinderen toe te blijven oefenen zonder dat dit aanvoelt als een extra taak. 

Om ons spel en onze crowdfunding bekend te maken werden een 80-tal kinderen van het 3de en 4de leerjaar van de Don Bosco school in Sint-Pieters-Leeuw helemaal onderdompelen in de Karaton ervaring. 

Voor de middag gingen de kinderen een groot spel spelen om de eer van hun koninkrijk te verdedigen. Het spel was een combinatie  van behendigheid, scrabble, leesspelletjes en tactiek.

Na de middag gingen ze meer de creatieve toer op en gingen de kinderen hun eigen monster bedenken voor in het effectieve Karaton spel. Om de dag af te sluiten, maakten ze hun eigen harnas uit karton voor een mega kussengevecht.

 

Ook Koen Wauters, zanger, presentator en ambassadeur van Plan België steunde dit educatieve project om het leven van kinderen met dyslexie en leerstoornissen makkelijker te maken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief