SINT-PIETERS-LEEUW - Toekomst schooltje Puur Natuur in Molenborre krijgt vorm.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Toekomst schooltje Puur Natuur in Molenborre krijgt vorm.

Natuur
Emile Devogeleer
 
Natuur_1
Emile Devogeleer
 
Natuur_2
Emile Devogeleer
 
Natuur_3
Emile Devogeleer
 
Natuur_4
Emile Devogeleer
 

 In het masterplan Leeuws gebouwenpatrimonium stond reeds vooropgesteld dat de school Puur Natuur bleef bestaan als dorpsschooltje. Belangrijk was dat er een goede doorstroming werd gegarandeerd naar de basisschool en dit omdat de afstand een belangrijk criterium is bij de toewijzing van de beschikbare plaatsen in de lagere scholen. De kinderen van  Oudenaken/Berchem dreigden daardoor overal uit de boot te vallen. Inmiddels werd de school verbonden aan “Den Top” aan de Garebaan en is de doorstroming gegarandeerd.

Ook in de toekomst zal de school Puur Natuur worden behouden. De kleuters zullen – zoals  reeds werd aangekondigd – in de nabije toekomst hun intrek nemen in de Molenborre in Sint- Laureins-Berchem.

Het ontwerp voor de verbouwing van de Molenborre werd afgeleverd door ontwerper Osk-Ar. Het architectenbureau en Projectbegeleider Haviland zorgden voor een administratief en technisch bestek.

Het bouwproject omvat zowel het strippen en de verbouwing van het bestaand gebouw als het bouwen van een nieuw gedeelte en de aanleg van het privaat domein.

Op de gelijkvloerse verdieping komen twee kleuterklassen met de nodige sanitaire  voorzieningen en een speelruimte, waar de kleuters ook zullen eten.

Op de verdieping komt het leraarslokaal en de nodige ruimte voor technieken.

De speelruimte op de gelijkvloerse verdieping is toegankelijk via een aparte ingang. Dit past volledig bij het principe ‘brede school’. De lokalen dienen niet alleen voor de school maar  zijn beschikbaar voor de plaatselijke verenigingen.

Het volledige project zal worden uitgevoerd als promotiebouw met een Build & Finance programma. Er zal een promotor worden gezocht die zal instaan voor de realisatie en de financiering van het project. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief