SINT-PIETERS-LEEUW - Samenwerking Pajottenland en Brussel krijgt vorm

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Samenwerking Pajottenland en Brussel krijgt vorm

Merselborre
Foto Felix Merckx
 

 Inspiratiedag door studenten Erasmushogeschool Brussel maakt Bruegeljaar concreter ___

80 studenten Recreatie- en Leisuremanagement van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) stelden in de Merselborre in Vlezenbeek het resultaat voor van 4 maand intensief samenwerken. Opdracht was om een ‘Bruegel-pad’ uit te werken die het Pajottenland en Brussel verbindt.

In de vorm van een inspiratiedag zaten zij samen met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de partners uit de regio (Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Pajottenland+). Niet minder dan 12 studentengroepen pitchen hun concepten, in aanwezigheid van Marleen De Kegel, schepen van Toerisme van Sint-Pieters-Leeuw en voorzitster van Toerisme Pajottenland & Zennevallei.

In deze case focusten de studenten op de recreatieve ontwikkeling van het Pajottenland, inspelend op het landschap, streekidentiteit en -producenten. Ze onderzochten de sterkten en zwakten van de streek om het toeristisch-recreatief aanbod te optimaliseren. De concrete opdracht sluit aan bij de al bestaande plannen om een feest- en activiteitenjaar ‘Bruegel 2019’ te organiseren in het Pajottenland.

Zij presenteerden in 12 groepen hun voorstellen in het Cultuurcentrum De Merselborre in Sint-Pieters-Leeuw. De aanwezigen, personeelsleden van de verschillende partners, konden zo hun inbreng geven en de studenten leiden naar een definitief project voor het Bruegeljaar 2019.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief