SINT-PIETERS-LEEUW – WZC Zilverlinde en LDC Meander steunen ‘Vrienden der blinden’

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – WZC Zilverlinde en LDC Meander steunen ‘Vrienden der blinden’

Hond_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Hond_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Hond_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Hond_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 In LDC Meander en WZC Zilverlinde sparen ze al 2 jaar plastiek dopjes om te schenken aan het goede doel. Bewoners, personeel, familie, bezoekers en zelf een school, de gemeentelijke basisschool uit Galmaarden, brengen hun plastiekdopjes naar Sint Pieters Leeuw waar alles mooi verzameld wordt, om de drie weken worden de dopjes opgehaald door vrijwilligers ‘van vrienden der blinden’.

Initiatiefneemster en personeelslid Shadia mocht ook nu de mensen van de vereniging ( Moeke) naar huis sturen met bijna 200 kg plastiek dopjes, op die twee jaar verzamelde WZC Zilverlinde en LDC Meander reeds 2.480 plastiek dopjes in.

Wat bijlange nog niet genoeg is als men weet dat er voor één blinde begeleide hond na zijn opleiding 86 ton dopjes nodig zijn of de som van 30.000 €.

Voor een hond als ‘Poppy’ is er een training van 8 maand in Koksijde, vooraleer hij kan ingezet worden om een blinde te begeleiden. In die periode wordt hem alles aangeleerd om door middel van een tiental basiswoordjes zijn baasje veilig te begeleiden.

De hondjes worden na acht jaar werken afgeschreven en worden daarna opgevangen bij een pleeggezin.

Per jaar verblijven er een twaalftal honden en tien vaste medewerkers in het trainingscentra, daar buiten zijn er nog een honderdtalvrijwilligers die dagelijks bezig zijn met de hondjes.

 Dankzij al de plastiek dopjes heeft WZC Zilverlinde, LDC Meander en de Gemeentelijke basisschool Galmaarden mee een pup kunnen financieren. De pup ‘Poppy’ komt dan ook regelmatig op bezoek bij de bewoners van het centrum, en is er een graag geziene gast.

Wie nog dopjes thuis liggen heeft mag die gerust komen binnenbrengen bij het woonzorgcentrum in Sint-Pieters-Leeuw.

Meer info over vrienden der blinden vindt men op www.vrienderderblinden.be

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief