SINT-PIETERS-LEEUW - Leefbaarheid en veiligheid prioritair – Samenleveingsafspraken nakomen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Leefbaarheid en veiligheid prioritair – Samenleveingsafspraken nakomen

Sint-pieters-leeuw
EP

 Zeker aan de schoolpoort is veiligheid een absolute prioriteit waar iedereen zich solidair aan de spelregels moet houden. Daarom worden sinds een aantal weken regelmatig controles uitgevoerd aan de Leeuwse basisscholen.  Zowel de gemeenschapswachten als de wijkinspecteurs waren er quasi dagelijks te zien.

In totaal voerden de gemeenschapswachten 48 controles uit aan de scholen, dit zijn er gemiddeld 3,2 per dag.  De controles vonden zowel plaats ’s ochtends – bij aanvang van de lessen – als ’s avonds.

De focus lag op het bevorderen van de veiligheid van de kinderen en op het correct gedrag bij stilstaan en parkeren. Deze inspanning mist haar doel niet. Het gaat er nu meer geordend en dus ook veiliger aan toe.

Chauffeurs die toch een inbreuk begaan op stilstaan en parkeren, kunnen hiervoor een gemeentelijke administratieve sanctie krijgen. Afgelopen maand werden er – door de gemeenschapswachten – 4 gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven.  Stilaan kan zo het correct rijgedrag aan de schoolpoort  een spontane gewoonte worden voor iedereen.

In de toekomst nog een tandje bijsteken

Omdat het altijd beter kan, zullen er in de toekomst nog extra inspanningen worden geleverd voor meer veiligheid en een grotere leefbaarheid. In onderling overleg bepalen de politie en de dienst Maatschappelijke Veiligheid maandelijks twee tot drie risicozones.

Die zones worden gedurende één maand extra gecontroleerd op correct parkeergedrag. Het optreden tegen het parkeren op zebra-, voet- en fietspaden behoort tot de prioriteiten. 

Zowel de politie als de gemeenschapswachten zorgen voor de handhaving. Elke maand worden andere zones gekozen zodat politie en gemeenschapswachten – in de loop van het jaar – aanwezig zijn in alle wijken en deelgemeenten.

In de deelgemeente Ruisbroek worden voortaan de controlerondes “blauwe zone” met het controleren op het hinderlijk parkeren voor garages gecombineerd. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief