SINT-PIETERS-LEEUW - Controles in garages samen met inspectiediensten

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Controles in garages samen met inspectiediensten

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Gisteren werden, in samenwerking met verschillende inspectiediensten en de Dienst Vreemdelingenzaken, controles gehouden in verschillende garages. Vijf carrosseriebedrijven in Sint-Pieters-Leeuw en deelgemeente Ruisbroek werden gecontroleerd op zwartwerk en op het naleven van de belasting-, milieu- en welzijnswetgeving. 

In totaal werden er acht zwartwerkers betrapt. Vier personen die illegaal in België verblijven, werden tevens aangetroffen. Een illegaal zal kortelings worden gerepatrieerd. Verder heeft de inspectiedienst Welzijn op het Werk drie keer een schriftelijke waarschuwing uitgeschreven en twee hiervan krijgen een termijn van twee maanden om zich in regel te stellen. Ook voor milieu-inbreuken werden twee processen-verbaal uitgeschreven en twee aanmaningen. Twee van de carrosseriebedrijven waren niet in orde met de belastingwetgeving en kregen hiervoor een boete.   

Verdere controles zullen volgen.

Controle met de Vlaamse belastingdienst

Eveneens gisteren werden controles uitgevoerd door de verkeersdiensten van de politiezone Zennevallei en de Vlaamse belastingdienst. In totaal werden acht processen-verbaal opgemaakt voor een vervallen keuringsbewijs, twee voor het niet of verkeerd dragen van de gordel, een voor niet-verzekering, een voor niet-inschrijving van het voertuig en een voor een inbreuk op het rijbewijs.

Op de 1 181 gecontroleerde voertuigen werden daarenboven door de Vlaamse belastingdienst 16 processen-verbaal opgesteld. Dit voor een totale waarde van 19 576,26 euro aan achterstallige belastingen waarvan 8 175,58 euro onmiddellijk werd geïnd.

Verder werden door politie en de belastingdienst samen vijf voertuigen getakeld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief