SINT-PIETERS-LEEUW – Nieuwe parking aan het OCMW in Ruisbroek plechtig geopend.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Nieuwe parking aan het OCMW in Ruisbroek plechtig geopend.

Parking_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Parking_2
Foto's Emile Devogeleer
 

  Aan het OCMW Ruisbroek werd de nieuwe parking, goed voor 40 extra parkeerplaatsen geopend, waarvan er twee voor mensen met een handicap en twee met elektrische oplaadpalen. De volgende fase is het aanleggen van het groen, lichtpalen met led verlichting en de wegbewijzeringen.

 Iets meer dan een jaar geleden werd het parkeerplan in Ruisbroek toegelicht. Toen al werd aangekondigd dat het plan netto zo’n 61 extra parkeerplaatsen zou opleveren.

In september 2016 werd de parking in de Fabriekstraat, ter hoogte van de voetbalvelden, in gebruik genomen. Deze parking beschikt over 34 parkeerplaatsen. Vandaag opende de tweede parking aan het OCMW in Ruisbroek goed voor 40 parkeerplaatsen.

 Bart Keymolen, schepen voor Openbare Werken: “Onze aannemer heeft deze nieuwe parking aangelegd op 4 weken tijd. Dat is een prima resultaat. Er werd bij de aanleg gedacht aan een maximale waterinfiltratie en buffering. De nieuwe parking zorgt ook voor een betere sociale controle. De plaats waar het oude paviljoentje in slechte staat de bibliotheek huisveste, werd opnieuw met gras ingezaaid. Met deze extra gecreëerde plaatsen beantwoorden we de vraag van de Ruisbroekenaars en de gebruikers van het dienstencentrum voor meer parkeergelegenheid”.

 Jan Desmet, schepen voor mobiliteit: ”Deze parking “Centrum” past in het parkeerplan Ruisbroek. Extra plaatsen creëren en ze dan in een blauwe zone prioritair voorbehouden voor de inwoners, werknemers en bezoekers van Ruisbroek was en is nog altijd de doelstelling. Omdat we op deze plaats – zoals aan het Kerkplein en enkele plaatsen in de Stationstraat een hoge rotatie nastreven, is er het 2 uur regime van kracht overdag, terwijl het s’nachts vrij is om er langer te parkeren. Een eerste evaluatie gebeurt na de zomer.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief