SINT-PIETERS-LEEUW - Serviceflats Residentie “Van Parys” bestaan 20 jaar!

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Serviceflats Residentie “Van Parys” bestaan 20 jaar!

Ruisbroek_1_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 
Ruisbroek_2_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 
Ruisbroek_3
Ingezonden foto's
 

 In 1976 heeft Mevr. Van Parys, een welstellende dame uit Ruisbroek, bij haar overlijden een  legaat van 9 miljoen Belgische frank geschonken aan de toenmalige COO (Commissie voor Openbare Onderstand).  Dit legaat moest dienen voor huisvesting voor Ruisbroekse bejaarden.

Toenmalig OCMW-voorzitster, Mevr. De Ridder-Pletinckx, behartigde als eerste de idee om met dit legaat serviceflats te bouwen.

In januari 1997 werden de eerste bewoners verwelkomd en in juni 1997 werden de 15 flats officieel ingehuldigd.

Nu 20 jaar later kunnen we spreken van een succesverhaal. Nooit was er leegstand, tenzij voor een herstelling, en momenteel is er een wachtlijst waar meer dan 100 geïnteresseerden genoteerd staan. Deze verjaardag vierde men met een natje en een droogje

Het personeel van het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje en de huisbewaarder staan in voor de noodoproepen. Zij zorgen reeds 20 jaar voor de veiligheid en de ondersteuning van de bewoners.

Deze 20ste verjaardag kan niet beter gevierd worden dan met de plannen om +/- 60 nieuwe serviceflats of – om het met de nieuwe term te zeggen – assistentiewoningen te bouwen in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief