Leerlingen openen speel- en leertuin. Natuur op school in VLEZENBEEK

C21

Leerlingen openen speel- en leertuin. Natuur op school in VLEZENBEEK

Ave_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Ave_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Ave_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Ave_4
Foto's Emile Devogeleer
 
Ave_5
Foto's Emile Devogeleer
 

De Ave-Mariabasisschool heeft de afgelopen twee jaar, samen met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, van haar grijze speelplaats een groene speel- en leertuin gemaakt. De school kreeg hiervoor de steun van de provincie Vlaams-Brabant, die scholen stimuleert om te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein. Daarom krijgen scholen die hun site vergroenen subsidies voor ‘Natuur Op School’. Op 23 mei openende de leerlingen hun speel- en leertuin.

Scholen die natuurprojecten realiseren die de biodiversiteit op of rond het schooldomein verhogen, kunnen rekenen op provinciale steun.

‘Kinderen en jongeren hebben nood aan natuur. Maar dat is niet simpel in het dichtbevolkte Vlaams-Brabant. Daarom is het zeer zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met natuur’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

De 430 leerlingen van de Ave-Mariabasisschool uit Vlezenbeek hebben geholpen bij het maken van de compostbakken en plantten/zaaiden de groenten, fruitbomen en een bloemenweide. Ze bouwden ook een wilgenhut en een insectenhotel. Ze plaatsten een tuinhuis met een regenton. Ze bestudeerden vogels en maakten vogelhuisjes. De kleuterschool kreeg ook een kippenren.

Op dinsdag 23 mei werd de nieuwe speel- en leertuin van Ave-Mariabasisschool in Vlezenbeek dan eindelijk officieel geopend.

Valentine Decorte, directeur van de school, gaf uitleg over het tuinproject.

Gedeputeerde Tie Roefs gaf uitleg over het subsidiereglement ‘Natuur Op School’ en het belang van vergroening van scholen.

Gunther Coppens, voorzitter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en schepen van leefmilieu en onderwijs in St.-Pieters-Leeuw, lichte de rol van het Regionaal Landschap in het tuinproject toe.

De leerlingen van de school knipten het lintje van hun tuin door en toonde, in aanwezigheid van hun ouders, de werken die ze uitgevoerd hebben. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief