SINT-PIETERS-LEEUW - Gordeltochten 2017

SINT-PIETERS-LEEUW - Gordeltochten 2017

Editiepajot_de_vrede
Archief Marc Sluys
 

 Voor de 27ste  opeenvolgende maal organiseert de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek  iedere woensdagavond vanaf 21 juni tot en met 13 september  geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei.

Het parcours wordt met zorg uitgekozen. Hierbij zijn een mooie, rustige omgeving en veilige wegen prioritair. Dat men hierdoor al eens een stoffige veldweg onder de wielen krijgt moet men er wel bijnemen. De tochten starten telkens op het Vlezenbeekse Gemeenteplein om 18.45 u.

De afstand schommelt overwegend tussen 25 en 45 km en is derhalve ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Overigens wordt er een gematigd tempo aangehouden zodat iedereen ten volle kan genieten van de uitstap. Na de tocht is de verleiding groot om de dorst te lessen op een plaatselijk terrasje. Ook onderweg, als de gelegenheid zich voordoet, stappen we even af om te genieten van het interieur van een plaatselijk kapelletje...

Ideaal om de streek, haar geschiedenis, haar monumenten en haar intieme plekjes te ontdekken…

Deelname gratis – geen inschrijving

Deelnemers rijden op eigen risico en besteden de grootste zorg aan de veiligheid van de groep. De  fietstochten worden voorbereid en verkend door vrijwillige tochtleiders. Voor de goede orde rijden zij aan de kop van de groep. Eerbiedig dan ook de richtlijnen die zij u verschaffen.

Zorg er voor dat je fiets steeds optimaal in orde is. Eerbiedig de wegcode.

 Op drukke wegen rijden alle fietsers achter elkaar. Benut waar mogelijk de fietspaden. Een fietshelm verhoogt de veiligheid.

Inlichtingen : Tel. 02/569.17.52 (na 20.00 u)  of e-mail : jan.quinart@telenet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2017
Felix Merckx
Archief Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief