SINT-PIETERS-LEEUW – WZC Sint-Antonius neemt maatregelingen tegen de aanhoudende hitte.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – WZC Sint-Antonius neemt maatregelingen tegen de aanhoudende hitte.

Wzc_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Wzc_2
Foto's Emile Devogeleer
 

 Door de aanhoudende hoge temperaturen wordt in het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw verschillende maatregelingen getroffen om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Zo veranderde de keukenploeg Maryse, Willeke, Nicole en Frances de spinaziepuree door een frisse aardappelsalade met koude braadworst. Extra salade en tomaatjes met een pittige vinaigrette.

De consumptie van water en gekoeld fruitsap bij de residenten tijdens het ontbijt wordt gedurende deze hitte nauwkeurig  opgevolgd, zowel in de dag als tijdens het ontbijt.

Het personeel draagt tijdens deze dagen een lichte T-shirt, en er staat onbeperkt water ter beschikking. Directeur Herman De Vriese bestelde 10 extra ventilatoren.

 De ploeg kinesisten doen hun praktijk in de voormiddag in open lucht vooraleer de volle zon de inspanningen komt bemoeilijken, ook de ergotherapeuten en animatoren passen hun activiteiten aan. Krant lezen in open lucht, petanque in de schaduw, een woordenspel en zo weinig mogelijk inspanningen.

Gelukkig kunnen ze daarna nog terecht in de cafetaria voor een fris drankje en een lekker ijsje met veel plezier aangereikt door de vrijwilligers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief