SINT-PIETERS-LEEUW - Basisschool Den Top liep en danste voor het goede doel

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Basisschool Den Top liep en danste voor het goede doel

Doof_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Doof_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Doof_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Doof_4
Foto's Emile Devogeleer
 

Ten voordele van de organisatie “Mijn kind is doof” organiseerde  basisschool Den Top een loop- en dansmarathon. In totaal liepen en dansten 300 kinderen mee aan dit evenement en het bracht 2300 euro op in totaal  De cheque werd geschonken aan de organisatie “Mijn kind is doof”.

 Dove en slechthorende kinderen worden in meer dan 90% van de gevallen geboren in een horend gezin. Meestal hebben deze gezinnen nog nooit een dove of  slechthorende persoon ontmoet en weten ze zo goed als niets van dovencultuur of  gebarentaal. Zeker in de eerste levensjaren kunnen deze ouders dan ook heel wat  steun gebruiken.

Om de opvoedingsondersteuning van de ouders en de ontwikkeling van dove  kinderen alle kansen te geven, beogen zij drie belangrijke elementen: een gepast aanbod aan cursussen Vlaamse Gebarentaal, de inzet van dove deskundigen en het realiseren van ontmoetingsmomenten.

Aïda, een leerlinge van het 1ste leerjaar is doof geboren. Al op zeer jonge leeftijd  werd er bij haar een implantaat ingebracht en heeft ze een hoorapparaatje. Mits de nodige ondersteuning kan zij les volgen in het gewoon onderwijs en alle kansen krijgen die ook horende mensen hebben.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief