SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken heeft weer een gezellig feestweekend achter de rug

SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken heeft weer een gezellig feestweekend achter de rug

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Het eerste weekend van augustus barst Oudenaken naar jaarlijkse gewoonte even uit zijn voegen. Jong en oud zakt dan af naar het kleine dorpje om er te genieten van het kermisweekend. Met een kinderfuif, een praat- en danscafé, een gewone fuif, varken aan ’t spit en tal van kinderanimatie hebben ze voor elk wat wils.

De aardappelloodsen op de hoeve van de familie Lemaire-Pint werden ook dit jaar omgevormd tot fuifzalen. Na het succes van vorig jaar startte het kermisweekend opnieuw met een kinderfuif. Ondertussen konden de ouders met elkaar een babbeltje slaan en streekbieren proeven. Daarna startte in de tweede loods een fuif met DJ Mike Summer.

Wanneer de laatste fuifgangers de poort uit waren, werden de varkens op het spit gestoken. Om hun typische smaak te verkrijgen, moeten zij zo’n tiental uur op het spit draaien. Op zondag vanaf 17 uur waren ze klaar om verorberd te worden. Sportievelingen konden de mooiste plekjes van het Pajottenland ontdekken tijdens een fiets- of autozoektocht, de opbrengst daarvan gaat integraal naar ‘Kom Op Tegen Kanker’. 

Voor de kinderen was er intussen ook tal van animatie zoals schminken, volksspelen, huifkartochtjes, ponyrijden en springkastelen. Traditiegetrouw werd kermis Oudenaken afgesloten met een laatste fuif, met Discobar Discovery.

De organisatie is in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 20-tal ruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legt Johan Pint uit.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018
Marc Sluys | 21 jul 2018
Sam Herremans | 18 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Marc Sluys | 04 jul 2018
Marc Sluys | 04 jul 2018

archief