BEERSEL / LEEUW - 26.000 deelnemers voor zonnige editie van het Gordelfestival

C21

BEERSEL / LEEUW - 26.000 deelnemers voor zonnige editie van het Gordelfestival

Leeuw_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Leeuw_2
Leeuw_3
Leeuw_4
 
Leeuw_5
Leeuw_6
Leeuw_7
 
Leeuw_8
 
Editiepajot_gordel_foto_elsie_de_greef
Foto © Elsie / Met paard en kar werden Gordelaars die dit wensten van de Smidse in Alsemberg naar Huizingen gebracht
 

Voor  de vijfde editie van het Gordelfestival kwamen er 26.000 deelnemers opdagen, een gevoelige stijging ten opzichte van vorig jaar. Het evenement en zijn deelnemers vestigen op een sportieve manier de aandacht op het Vlaamse karakter van de streek rond Brussel.

Dat deze editie zo succesvol was, daaraan is zeker het goede weer niet vreemd, maar ook de  vernieuwde 100 kilometer doorheen de Groene Gordel en de Vlaamse Rand was een belangrijke blikvanger. De zogenaamde Gordelklassieker werd ditmaal uitsluitend in peloton gereden. ‘Daardoor kreeg ze de allures van een echte wielerkoers. Voor veel deelnemers was dat een unieke ervaring. Deze formule is zeker voor herhaling vatbaar’, aldus een tevreden Eddy Frans, directeur bij hoofdorganisator vzw ‘de Rand’.

Andere succesnummers waren de ‘Proef de streek’-fietsroutes van 40 en 60 kilometer en de Ridderwandeling. Kinderen konden er een riddertoernooi aanschouwen in het kasteel van Beersel.

Provinciedomein Huizingen was opnieuw een centraal trefpunt, van waaruit tal van fiets- en wandelroutes vertrokken in een lus langsheen de vele troeven van de streek. Artiesten als Udo, Kapitein Winokio en Stan Van Samang zorgden voor muziek en animatie na een dag vol beweging.

Sint-Pieters-Leeuw kreeg dit jaar de rol van focusgemeente van het Gordelfestival toegewezen. Vanuit het Colomadomein – bekend voor zijn rozentuin – pakte de gemeente uit met een combinatie van fiets- en wandelroutes in het Pajottenland & Zennevallei, avonturensport en muzikale acts als Kaatje en Natalia.

Uiteraard fietsten ook weer heel wat bekenden mee. Zo reed Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts de volledige rit van 100 kilometer. Ook minister van Sport Philippe Muyters tekende present en gaf het startschot.

Buiten enkele kleine valpartijen is het Gordelfestival zonder incidenten verlopen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief