SINT-PIETERS-LEEUWS plaatst camera’s tegen zwerfvuil

SINT-PIETERS-LEEUWS plaatst camera’s tegen zwerfvuil

Zwerfvuil_1
Foto's Felix Merckx
 
Zwerfvuil_2
Foto's Felix Merckx
 

Politie en leerlingen Groene Parel organiseren opruimactie 
De nieuwe wijkinspecteur van Negenmanneke, David Bossen,  en de leerlingen van de Groene Parel hebben  de handen in elkaar geslagen om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan in de Albert Van Cotthemstraat.

In deze straat wordt het meeste zwerfvuil aangetroffen. Tijdens deze actie hebben we vernomen dat er in het najaar op tal van plaatse in Sint-Pieters-Leeuw camera’s  tegen het zwerfvuil gaan geplaatst worden  Storters van zwerfvuil laten immers geen adres achter en men hoopt alzo meer daders te betrappen.

Het is wijkagent David Bossen dat het initiatief nam voor deze actie. “Het kadert in mijn opleiding tot wijkinspecteur. Ik krijg dikwijls klachten van inwoners en andere personen dat er in deze wijk veel zwerfvuil ligt. Dagelijks moet men hier zwerfvuil opruimen. Ik hoop dat ik via de school een ruimer publiek kan aanspreken. Wij hebben ook in alle huizen van de wijk een flyer over zwerfvuil gestoken”, aldus David Bossen.

Het blijft niet allen bij klein zwerfvuil, zo worden er soms meubels en ander huisraad achter gelaten. Er werden al gas)boetes uitgeschreven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief