SINT-PIETERS-LEEUW - Originele actie aan de scholen tijdens de week van de Mobiliteit

SINT-PIETERS-LEEUW - Originele actie aan de scholen tijdens de week van de Mobiliteit

Actie
Ingezonden foto
 

 In Sint-Pieters-Leeuw zal de omgeving van iedere basisschool volgende week één dag een  beetje autovrij worden. Deze actie kadert in een sensibiliseringscampagne van het gemeentebestuur tijdens de ‘Week van de Mobiliteit’ en verloopt in nauwe samenwerking  met de politie en de negen basisscholen.

Jan Desmeth, Schepen voor Mobiliteit : "Elke dag zal de omgeving van twee scholen een beetje autovrij worden maken. Zo willen we zowel de kinderen als de ouders eens laten ervaren wat het betekent om aan de schoolpoort een rustige autovrije zone te hebben. Wanneer eenieder denkt op veilig te spelen door zijn kind pal voor de schoolpoort te laten uitstappen, creëren we net een algemene onveiligheid voor iedereen. Daarom willen we de ouders en kinderen aanmoedigen om ook eens te voet of met de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan vragen we om deze voor één dag wat verderop te parkeren en de laatste 100-en meters te voet af te leggen. Bij het einde van de schoolbel maken we er een gezellig moment van en kan elk kind aan een standje zijn twee bonnetjes gratis omruilen voor twee verrassingen. Eentje voor zichzelf en eentje voor mama, papa, opa of oma."

Naast deze sensibiliseringsactie met een ludiek slot blijven zowel de gemeenschapswachten als de politie regelmatig controles uitvoeren bij het begin en einde van de schooltijd. Zij hanteren een nultolerantie in de schoolomgeving voor foutief en hinderlijk parkeren (bijvoorbeeld op het voet- of zebrapad staan, parkeren op de Kiss&Ride-zone, …).

Directeur Francis Van Rompaey van de Sint-Lutgardisschool : “Geen veilige school zonder een veilige schoolomgeving. Laat dat nu net iets zijn waar alle ouders zelf kunnen voor zorgen.”

In samenspraak met de directies wordt aan elke school ook een Octopuspaal geplaatst om  de herkenbaarheid voor de weggebruiker te bevorderen. De eerste paal werd reeds geplaatst aan de Sint-Lutgardisschool. De rest volgt op korte termijn.

Gunther Coppens, Schepen voor Onderwijs: “Op school leren we onze kinderen om respectvol met elkaar om te gaan en verantwoordelijkheid op te nemen, ook in het verkeer zijn dit twee waarden die centraal staan. Daarom willen we met dit initiatief op een positieve manier meer veiligheid aan onze scholen proberen ingang te laten vinden.

De planning ziet er als volgt uit:

Maandag: Sint-Stevensschool en Jan Ruusbroecschool
Dinsdag: Wegwijzer en Den Top
Woensdag: Ave Maria Basisschool
Donderdag = ’t Populierte en de Groene Parel
Vrijdag: Sint-Lutgardisschool en Don Boscoschool

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief