SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale ontmoeting boogschieten

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale ontmoeting boogschieten

Sebastiaan
EP

 De Koninklijke St Sebastiaansgilde uit Sint-Pieters-Leeuw organiseert op zaterdag23 september  de internationale ontmoeting boogschieten op staande wip met traditionele boog.  Op de staande wip in het centrum

Het Vlaams Handboogschuttersverbond (V.H.V.) en de gilden van Esquelbecq, Steenvoorde en Wormhout (Frankrijk) hebben intussen al enkele decennia de traditie om ieder jaar elkaar uit te dagen om te zien wie van beide verbonden de beste schutters in de rangen mag tellen.

Dit jaar mag de Sint-Sebastiaansgilde van Sint-Pieters-Leeuw (www.sintsebastiaan.be ) gastheer zijn voor de dit treffen dat deze keer door het Vlaams Handboogschuttersverbond wordt georganiseerd.

Meer dan honderd schutters zullen met de traditionele boog met elkaar kampen in de voormiddag. In de namiddag is er een klassieke schieting op kleurrijke vogels. Het Vlaams Handboogschuttersverbond is een verbond van verschillende Vlaamse gilden die zich ertoe verbonden hebben om enkel met de traditionele boog en zonder hulpmiddelen (geen katrollen, geen vizier, …) te schieten op de staande wip.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief