SINT-PIETERS-LEEUW - Open Atelier exposeert EXTRA MUROS

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Open Atelier exposeert EXTRA MUROS

2017_open_atelier__extra_muros2
Ingezonden foto
 

Onder een stralende nazomerzon, mocht Open Atelier in de School van Gaasbeek, het startschot geven voor hun 6de tentoonstelling. Oud-directeur van de Leeuwse kunstacademie Jef Van Diest, had het genoegen deze expo officieel te openen. De uitwerking en realisatie  van het project werd uitgevoerd door André Vandecandelaere.

“De tentoonstelling zoomt in op de relatie tussen figuratie en abstractie", zegt André. “Abstractie van het concrete, een koe bijvoorbeeld, brengt een boeiend samenspel tussen druk- en spankrachten aan het licht. Elke structuur wordt door de zwaartekracht uitgedaagd. Abstractie van het lichaam reveleert de balans tussen spanning en druk die nodig is om die uitdaging aan te gaan. Elk beeld staat op haar eigen manier ergens in het spanningsveld tussen druk en spanning. De danser transformeert dat spanningsveld tot een spel van krachten, tot een dans met de zwaartekracht. Of hoe een abstractie van kracht de kracht van abstractie toont”, aldus nog Vandecandelaere.

Op de ijle tonen van experimentele muziek gebracht door ACDP-TMH  en de gevleugelde danspassen van Luka Roeland, werden de genodigden vergast op een fris herbergbiertje.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op 24 en 30 september en 1 oktober 2017 van 14.00 uur tot 18.00 uur in de ‘De school van Gaasbeek’ in de Donkerstraat 32, 1750 Lennik.

Deelnemende kunstenaars: An Hoornaert, André Vandecandelaere, Bart Herremans, Christiane Huyghe, Christine Timmerman, Cine Touchant, Ghislaine Goossens, Hilde Van Impe, Marcel Janssens, Mieke Huyghe, Veerle Verhoeven. Eerbetoon aan Lieve Vanlinthout (+)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief