SINT-PIETERS-LEEUW - Parapluutjes-weer op de jaarmarkt in Ruisbroek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Parapluutjes-weer op de jaarmarkt in Ruisbroek

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Parapluutjes-weer op de jaarmarkt in Ruisbroek
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Marktkramers in de Stationsstraat
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Verenigingen in de Stationsstraat 'Volley Ruisbroek 84'
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Het gemeentebestuur traditiegetrouw aanwezig met een stand
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / De rommelmarkt
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Een roofvogeldemonstratie
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / De dieren stonden dit jaar opgesteld naast het kanaal
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Zelfs in de regen dansten de kinderen mee met Pippo & Pipette
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Ruisbroek loopt!
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Ruisbroek loopt!
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / In de kerk, expo 'Fabrieksburen'
 

Ondanks het druilerige weer liep er toch volk op de jaarmarkt in Ruisbroek. Aan de kerk en in de Stationsstraat brachten verenigingen en marktkramers hun waren aan de man. Ook de typische eet- en drankstandjes ontbraken niet en het gemeentebestuur was traditiegetrouw aanwezig met een infostand. De dieren stonden dit jaar opgesteld naast het kanaal, met wedstrijden voor paarden en duiven.

Op het stationsplein zorgden Ruisbroekse verenigingen en de handelsvereniging ‘Ruisbroek’ Leeft voor een animatie programma met groot terras. Er waren optredens van het clownsduo Pippo & Pipette, een gymnastiek demonstratie K. Turnsport Verbroedering Ruisbroek, grupo Folclorico Emaus, Bart Cops en Trisha, Miss Lisa show en Mind Echoes & athome.

Aan sporthal AJ Braillard was er de loopwedstrijd ‘Ruisbroek Loopt’, om 10.00 uur voor de kinderen (400-600-800 meter) en om 11.00 uur de 6 en 12 km.

In de kerk kon je gaan kijken naar de expo ‘Fabrieksburen, industrie in de Zennevallei’, over de verhalen van de grote fabrieken zelf, maar ook van de duizenden werknemers en buurtbewoners die de fabrieken een gezicht gaven.

Jan Desmeth, schepen voor Cultuur en Erfgoed: "Ruisbroek is vandaag een dichtbevolkte deelgemeente met circa 6.000 inwoners. Pakweg 100 jaar geleden was de rest van Sint-Pieters-Leeuw hoofdzakelijk agrarisch. Ruisbroek daarentegen was geïndustrialiseerd. Het kanaal was daar natuurlijk niet vreemd aan. Het is goed dat we aan de huidige inwoners van Ruisbroek en omgeving de verhalen vertellen van destijds. Er zijn trouwens vandaag ook nog inwoners die de verhalen van toen effectief in een getuigenis vertellen ter gelegenheid van deze tentoonstelling. Het verleden kennen om het heden beter te begrijpen, is ook hier zeker van toepassing. Tof dat de mensen ook tijdens de jaarmarkt de expo kunnen bezoeken."

Kristien Van Hecke, toerismedeskundige van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw: "Er zijn toch zeker al 100 mensen deze morgend langs geweest om de expo te bezoeken en daar zijn we heel blij mee. De tentoonstelling wordt deze week nog bezocht door 2 klassen en daarna gaat ze naar Drogenbos. Andere data en locaties van de tentoonstelling zijn te vinden op www.fabrieksburen.be "

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief