SINT-PIETERS-LEEUW - Brouwerij Lindemans blijft innoveren en voegt een 3e ‘Botanical Lambic’ toe aan het gamma

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Brouwerij Lindemans blijft innoveren en voegt een 3e ‘Botanical Lambic’ toe aan het gamma

Gingergueuze_lowres

Lambiek mag dan wel gekend zijn als één van ‘s werelds oudste bierstijlen, de enorme mogelijkheden ervan worden pas sinds de laatste decennia benut. 

 

Na het succes van onze fruit lambiekbieren, faro en geuzes, hebben wij in 2015 een gloednieuwe bierstijl gecreëerd, de 'Botanische Lambiekbieren', een reeks van oude geuzes met een pittige twist van verse kruiden. 

 

Het grote succes van SpontanBasil en een jaar later BlossomGueuze, bewijzen dat de kenmerkende fris-zurige smaak van lambiek gecombineerd met verrassende kruiden en specerijen oneindig veel mogelijkheden biedt. Voor familiebrouwer Lindemans betekende dit het aanbreken van een interessante periode van proberen en vooral balanceren. Het resultaat van al deze creativiteit en de nieuwste toevoeging aan het gamma van de ‘botanical lambics’ is GingerGueuze.

 

“We kennen gember allemaal als een zeer krachtig kruid”, zegt Geert Lindemans, afgevaardigd bestuurder van Brouwerij Lindemans. “Het was dan ook een hele uitdaging om de balans van het bier absoluut perfect te krijgen. Het kruid moet een onverwachte extra dimensie aan de oude geuze geven, zonder te gaan overheersen. Daarom hebben we gekozen voor de zogenaamde Thaise gember (of galanga). Dit kruid behoort tot de gemberfamilie, maar is net iets complexer in smaak. Het heeft ons verschillende pogingen gekost om het bier op punt te krijgen, maar we zijn zeer blij met het resultaat.”

 

GingerGueuze

Lindemans GingerGueuze is een assemblage van 1 tot 3-jarige lambiek, gerijpt in eiken foeders en verrijkt met verse Thaise gember. Na de nodige hergisting op fles heeft het bier een diepgouden kleur. Het evenwicht tussen de fris-zurige smaak van de lambiek en de pittige aroma’s van de Thaise gember maakt het een perfect bier om als aperitief te degusteren en te combineren met Aziatische gerechten.

 

“Door de steeds stijgende vraag vanuit Azië, leek het ons een leuke uitdaging om een bier te brouwen dat perfect aansluit bij de typische Aziatische smaakvoorkeuren.”, zegt Dirk Lindemans, eveneens afgevaardigd bestuurder van de brouwerij. “De Aziatische keuken heeft de wereld al lang veroverd, kijk maar naar de populariteit van sushi in ons eigen land.” 

 

Beperkte voorraad

Brouwerij Lindemans gebruikt uitsluitend verse kruiden voor hun ‘Botanical Lambics’. Omdat Thaise gember een seizoensgebonden product is, kan er pas een nieuw brouwsel gemaakt worden wanneer de galanga plant weer in grote volumes beschikbaar is. 

Ontdek de GingerGueuze van Lindemans in 75cl flessen vanaf half oktober bij de betere bierenspeciaalzaak.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief