“JAARMARKT in SINT-PIETERS-LEEUW” een traditie om niet te missen

C21

“JAARMARKT in SINT-PIETERS-LEEUW” een traditie om niet te missen

Jaarmarkt_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Jaarmarkt_2
Schepen Luc Van Ruysevelt bevoegd voor markten, stelt de affiche van de jaarmarkt voor (Foto Emile Devogeleer)

  Op zaterdag 11 november 2017 vindt in en rond het centrum van Sint Pieters Leeuw de jaarlijkse jaarmarkt plaats. De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw is met zijn 20.000 bezoekers één van de grootste uit de regio. De officiële opening van de jaarmarkt vindt plaats aan het mobiel podium voor het gemeentehuis om 10.00 uur.

 Een publiekstrekker elk jaar blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden komen bewonderen in de Pepingsesteenweg ( tussen de H. Vanhouchestraat en Impeleer ).

De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden op en voor het privé-perceel opgesteld.

 In het Colomakasteel kan men terecht voor de 76ste editie van ‘Leeuw Art’, deze tentoonstelling is vrij toegankelijk.

Aan het gemeentehuis kan men genieten van dans- en muziekoptredens van o.a. Dance O’Mania, Benny Michiels,Christof Severs & Liesje, Nina Butera.

 Traditiegetrouw begint het feest de avond voor de jaarmarkt met een optreden in de Loods, Topstraat. Dit jaar werd gekozen voor PIGBAG Army.

PigBag was de naam van de discobar van Pascal Braeckman uit de jaren tachtig, Pascal is bekend van o.a. Tomtesterom, Beste Vrienden, Wauters vs. Waes... en ondanks de vier seizoenen meestal voorzien van een rode korte broek.

Een discobar die Pascal deze zomer nieuw leven inblaast, maar dan live! Hiervoor roept hij de hulp in van goede vrienden Jan Van Eyken ( De Kreuners) en Axl Peleman ( zanger, bassist ).

Een vrouw mocht echter niet ontbreken. Pascals oog viel op duizendpoot Eline De Munck, een klok van een stem, waarmee hij in het verleden reeds fijn samenwerkte. Hiervoor zijn nog kaartjes te koop aan 14 euro stuk, bij CC Coloma – 02.371.22.62 cultuur@sint-pieters-leeuw.be    en www.colomaspl.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief