SINT-PIETERS-LEEUW - Harmonie Zuun organiseerde fantastisch muziekweekend

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Harmonie Zuun organiseerde fantastisch muziekweekend

Editiepajot_spl
Ingezonden foto / Bodypercussie
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto / Ritme met mama en papa
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto / Samenspel
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto / Samenspel
 

Van vrijdagavond tot zondagnamiddag was de jeugd  van de Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis uit Zuun op hun jaarlijks muziekweekend. Een heel weekend lang werd er gemusiceerd en spelletjes gespeeld rond muziek.

De kinderen van de muziekopleiding van het harmonieorkest uit Zuun werden gedurende drie dagen aangenaam geanimeerd door hun eigen muzikanten en bezielers. Op vrijdagavond kwamen ook alle muzikanten van het harmonieorkest naar De Destelheide te Dworp. Samen hebben ze daar een zware werkrepetitie gehad. Terwijl de muzikanten zwoegden, kregen de muzikantjes – in - spe een leuke ritmeactiviteit. Ritme is niet altijd even makkelijk! Nadien deed iedereen mee aan een avondactiviteit , maffia, dollars, politie, drugs… alles om er een spannende avond van te maken.

Na een lekker ontbijt en een fitnessoefening werd er terug gemusiceerd. Samenspel, repetities, partiële repetities stonden op het programma. Een stevig middagmaal ging  een stevige wandeling-zoektocht vooraf. Vanaf nu weten alle muzikanten dat het in Dworp heuvelachtig is. Een muziekkwis en nog samen muziek spelen en later op de avond de bekende casinoavond sloten deze tweede muziekdag af.

Na een uur langer slapen stond iedereen ’s zondagmorgen fris op  om muziekspelletjes te spelen en samen te repeteren. Om 15.00 uur kwamen de ouders hun kids ophalen en luisteren naar hun eerste optreden (voor sommigen). Dit weekend is het bewijs dat de harmonie uit Zuun nog springlevend is. Jong en oud hebben er een fantastisch weekend van gemaakt.

Een grote dank aan alle begeleiders, lesgevers, bezielers, leerlingen, muzikanten om van dit weekend een knap muziekweekend te maken. De toekomst van de vereniging is verzekerd!

Wie de kids van deze opleiding zelf eens aan het “woord” horen, is welkom op vrijdag 1 december om 19.00 uur  op het Sinterklaasconcert in de Parochiale School te Zuun.

Op 13 januari  is het jaarlijks Winterconcert in de kerk te Zuun, hier zal je zowel de jeugd als het groot harmonieorkest aan het werk “horen”.

Meer info: http://www.harmoniezuun.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief