SINT-PIETERS-LEEUW - 24 uren zwemmen voor het goede doel.

SINT-PIETERS-LEEUW - 24 uren zwemmen voor het goede doel.

Zwemmen_2012_p200
ZP

 Al verschillende jaren wordt er in Sint-Pieters-Leeuw 24 uren gezwommen voor het goede doel en dit van vrijdag 17 november 2017 van 17.00 uur tot zaterdag 18 november 2017 17.00 uur - zwembad Wildersportcomplex. De opbrengst dit jaar gaat naar revalidatiecentrum Inkendaal.

Met de opbrengst van de zwemmarathon steunen ze de inrichting van een snoezel- en speelruimte voor kinderen die er revalideren en naar school gaan.

Inkendaal is een categoraal revalidatieziekenhuis waar kinderen en volwassenen met ernstige locomotorische en neurologische aandoeningen of aandoeningen met betrekking tot het hart en de longen in alle rust kunnen revalideren. Dit kunnen ze zowel ambulant als gehospitaliseerd. Voor de kinderen beschikt het ziekenhuis over een eigen partiële daghospitalisatie met geïntegreerde ziekenhuisschool, waar de kinderen zowel onderwijs, zorg en revalidatie krijgen.

Het ingezamelde geld wordt ingezet voor het inrichten van een snoezel- en speelruimte. Kinderen met motorische en/of mentale beperkingen hebben vaak weinig mogelijkheden om de dag door te brengen.

De snoezelhoek biedt een comfortabele en veilige plaats waarin de verschillende zintuigen worden gestimuleerd door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen... Hier kunnen kinderen met meervoudige beperkingen terecht om op een aangename manier hun alertheid, aandacht en concentratie te bevorderen. Tevens geeft het kinderen de kans om te exploreren, zich te ontspannen en het wederzijdse contact en interactie met de familie en het personeel te verbeteren. In de speelruimte kunnen oudere kinderen terecht om een spelletje te spelen op een spelconsole of om wat televisie te kijken. Op die manier kunnen ook zij zich ontspannen en kunnen we hun tevredenheid en welbevinden verbeteren.

In 2016 zwommen men samen 1509,9 km en konden ze het goede doel steunen met 5.853 euro! Elke kilometer die ze zwemmen telt en wordt gesponsord door handelaars, bedrijven en sympathisanten.

Nieuw
Dit jaar wordt tussen 00.00 uur en 6 uur de zwembadverlichting gedoofd en zwemmen ze in een gezellige sfeer van fluo- en blacklight!

Net zoals ieder jaar is er een prijsuitreiking op zaterdag 18 november om 18 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief