Zwemmarathon brengt 4.211,72 euro op voor Inkendaal

C21

Zwemmarathon brengt 4.211,72 euro op voor Inkendaal

Zwemmen_10
Foto's Emile Devogeleer
 
Zwemmen_11
 
Zwemmen_12
 
Zwemmen_1
 
Zwemmen_2
 
Zwemmen_3
 

 De opbrengst van de 24 uren zwemmarathon van Sint-Pieters-Leeuw was dit jaar bestemd voor de inrichting van een snoezelruimte in Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Men kon aan Inkendaal een cheque van 4.211, 72  euro geven

De zwemmarathon kwam traag op gang, maar door de massale deelname van de kinderen van de Vrije Basisschool St-Lutgardis kwam er toch schot in de zaak. Dit jaar hebben ze geen massatoeloop gehad. Uitgezonderd om middernacht wanneer alle lichten in het zwembad uitgingen voor het "blacklight" zwemmen. Het zwembad werd versierd met fluo balonnen, doorzichtige flessen met breaklights ín  stortblokken , de zwembadlijnen en leuningen van de trappen werden omwonden om fluotope, de tellers kregen fluo hesjes en nachtlampjes en de zwemmers zwommen met fluo badmutsen en handbandjes. Het werd een prachtig spektakel.

De oudste deelnemer is opnieuw Jean-Baptist Roosemont. Hij is 97 jaar en zwom 2km 50 m

Wat de afgelegde aof was de uitslag als volgt:
3. Sofian El YAZIDI met 32,6 km
2. Arko HEYE met 33,3 km
1.. Maarten CARREMANS met 47 km

De belangrijkste cijfers voor hel goede doel:
ln totaal ontvingen wij een forfaitair bedrog van 2475,0O euro. De sponsoring per kilometer bedraagt € 1,362 euro of1 euro per kílometer minder dan vorig jaar.

Er werden 1281 km gezwommen

INKENDAAL
Dit jaar dook iedereen het water in voor de inrichting van "een snoezelruimle" in Revalidatie ziekenhuis lnkendaal. Het revalidatieziekenhuis lnkendaal begeleidt en behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar die door neurologische aandoeningen (aangeboren en verworven) in hun dagelijks functioneren beperkt zijn. Een kind kan hierdoor sterk belemmerd worden in zijn ontwikkeling, functioneren en in de deelname aan dagelijkse activiteiten (spelen, leren, 'kind zijn', enz.).

Op neuropediatrie zal een specifieke ruimte voorzien worden als snoezel-/speelruimte. Een snoezelhoek biedt een comfortabele en veílige plaats waarin de verschillende zintuigen op maat worden gestimuleerd door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen,... en richt zich vooral op meervoudige beperkte kinderen.

Een ander deel van de ruimte wordt ingericht als speelhoek met een Playstation, breedbeeld-tv ,...meer gericht op de oudere kinderen b.v. diegenen die komen revalideren na een orthopedische operatie. Het langdurige verblijf wordt op die manier stuk aangenamer en dit zowel voor ouders en kind.

Er zijn vele verschillende doelen mogelijk die door middel van het snoezelen of samen spelen kunnen worden gerealiseerd. Deze doelen zijn: alertheid, aandacht, concentratie en betrokkenheid bevorderen; activiteit en exploratie stimuleren; plezier, ontspanning, recreatie en relaxatie bewerkstelligen; contact. relatie, wederzijdse interactie en responsiviteít verbeteren met familie, maar ook met personeel; tevredenheid en welbevinden verbeteren en onaangepast gedrag verminderen en gepast gedrag stimuleren

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief