SINT-PIETERS-LEEUW - Pierre Pen wint biljarttornooi ‘Negenhof’

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Pierre Pen wint biljarttornooi ‘Negenhof’

Pen_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Pen_2
 

 En weer was er een jaar om. De maand november was alweer het derde biljarttornooi van “NEGENHOF” 2017 in de geschiedenis.Wederom werd het spelschema en alle andere kwesties opgesteld door Anko en Guy. Pierre Pen werd de winnaar van het tornooi.

Dertien biljarters hadden zich opgegeven om door de poulefase door te geraken om zo de beker zonder oren te bemachtigen. De deelnemers kwamen uit de drie verschillende dienstencentra en iedere speler moest van te voren het bepaald aantal punten maken dat gekoppeld was aan zijn spelniveau in zijn dienstencentra.

Tijdens de lottrekking door de jongste supporter “Paula” werden er vier poules gecreëerd, drie van 3 spelers en één van vier spelers met aan het hoofd van ieder poule de speler met de hoogst te maken punten. De eerste ronde werd in 24 wedstrijden gespeeld. Zoals bepaald in het wedstrijdreglement plaatsten zich twee spelers per poule rechtstreeks naar de vierde finale.

Wat opviel in deze eerste ronde was dat er redelijk goed gescoord werd en een goed gemiddelde : Wilfried : 1.847 – Luc : 2.296 – Guy : 2.039 – Pierre : 1.603.

De hoogste reeks staan op naam van : Wilfried : 15 – Freddy : 13 – Luc : 16 – Guy : 12 – en Pierre : 11.

Door een korte vakantie gepland, kon Luc de volgende ronde niet spelen. Samen met zeven spelers, die op grond van een hoog percentage gescoorde punten verder mochten.

De halve finale werd gespeeld door Pierre tegen Jos en Freddy tegen Anko.

Biljart is een sport waarbij concentratie een voorname rol speelt, daar horen geen vreugdekreten van kaartspelers en danspasjes bij al wanneer deze halve finale in deze omstandigheden plaatsgevonden heeft. Pierre Pen won de wedstrijd

De spanning was te snijden wie de finale gaat halen.

Pierre en Anko gaan door en spelen de finale. Uiteindelijk won Pierre het tornooi.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief