SINT-PIETERS-LEEUW - Kerperlaan wordt volledig vernieuwd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kerperlaan wordt volledig vernieuwd

Schepen-jan-desmeth-en-schepen-bart-keymolen-aan-kreperlaan
Ingezonden
 

 De gemeenteraad van keurde het bestek goed om in 2018/2019 de Kreperlaan te voorzien van nieuwe rioleringen en een nieuwe aanleg van de straat, zodat deze klaar is voor de toekomst.

Zowel waterbeheersings- als rioleringswerken vormen een zeer belangrijk onderdeel in dit dossier. In het verleden werden hier namelijk meerdere inwoners getroffen door wateroverlast.

 Bart Keymolen, schepen voor Openbare Werken: “Wat ooit een statige laan was, is de laatste jaren een slechte baan die de huidige verkeersstroom niet meer aan kan. De slechte staat van de riool veroorzaakt steeds weerkerende verzakkingen. Om deze belangrijke ontsluitingsweg van de wijk Negenmanneke met aansluiting op het AWV–project t.h.v. de Bergensesteenweg helemaal aan te pakken, voorzien we ruim 1.700.000 euro. Zowel de onder- als de bovenbouw wordt aangepakt. Ook de zwakke weggebruiker krijgt een veilige plaats in het nieuw ontwerp. We voorzien een gescheiden rioolstelsel met grote waterbuffering. Van de VMM kregen we alvast principieel akkoord voor subsidiering.”

Om de verkeersafwikkeling minder complex en veiliger te laten verlopen, wordt ook het Albertplein heringericht met een nieuwe rotonde

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief