SINT-PIETERS-LEEUW - Kruispunt ‘Pauwke’ krijgt ander uitzicht

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kruispunt ‘Pauwke’ krijgt ander uitzicht

Pauwke
Ingezonden foto
 

 De gemeenteraad van SINT-PIETERS-LEEUW keurde de aankoop goed voor1 a 16 ca grond in de Europalaan ter hoogte van het kruispunt Pauwke. Hierdoor is het laatste obstakel weggewerkt en zullen begin 2018 alvast twee van de vier assen worden heraangelegd.

 Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit: “De minnelijke regeling voor de aankoop van deze grond is een feit. Het geeft ons de mogelijkheid om begin 2018 de extra afslagstrook aan te leggen, waardoor de doorstroming verbetert. De extra afslagstrook zal helpen om het sluipverkeer door de wijk Brukom te verminderen. Tijdens deze werken zullen we ook het verhoogde en geasfalteerde tweerichtingsfietspad op de Europalaan aanleggen. Door beide werken te combineren, leiden we het verkeer slechts één keer om. In 2019 brengen we een doorgedreven dynamische lichtenregeling aan op het gehele kruispunt.”

De twee overige assen van het kruispunt zullen in 2019 afgewerkt worden.

Het gemeentebestuur wil deze werken pas starten zodra de werken aan de Hoogstraat beëindigd zijn, aangezien het verkeer op dit moment wordt omgeleid langs de Pepingensesteenweg en de Galgstraat.

Bart Keymolen, schepen voor Openbare Werken: “Er werd een heel traject afgelegd om tot de best mogelijke oplossing te komen voor deze drukke verkeersknoop. Om voldoende ruimte te vinden om een goeie doorstroming te realiseren en ook de zwakke weggebruiker een veilige plaats te bieden, waren helaas enkele grondinnames noodzakelijk. We zijn dan ook blij dat we met alle betrokken partijen tot een akkoord zijn kunnen komen. Met de geplande werken zullen de luidruchtige betonplaten worden vervangen door geluidsarm asfalt en zullen bovendien veilige geasfalteerde fietspaden worden aangelegd. We trachten de  planning en timing zo goed mogelijk uit te werken om de hinder tot een minimum te beperken.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief