SINT-PIETERS-LEEUW zet wielklemmen in tegen hardleerse wanbetalers

C21

SINT-PIETERS-LEEUW zet wielklemmen in tegen hardleerse wanbetalers

Wielklem
Ingezondenfoto

 Wie meer dan 5 onbetaalde retributies heeft, riskeert voortaan te worden bestraft met een wielklem in Sint-Pieters-Leeuw. Een grote meerderheid van de personen die een retributie ontvangt, betaalt deze binnen de gevraagde termijn. Een kleine groep is echter hardleers en weigert, na vele aanmaningen en waarschuwingen, de retributies te betalen.

Met de wielklem wordt het voertuig geïmmobiliseerd en wordt er een duidelijk signaal gegeven aan de wanbetalers. Wie zijn auto terugvindt met een wielklem zal eerst alle openstaande retributies en de plaatsingskosten van de wielklem moeten betalen alvorens de wielklem wordt verwijderd.

Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit: “Bij de invoering van het parkeerplan Ruisbroek hebben we in het bijhorende reglement inderdaad voorzien dat bij vijf onbetaalde en vervallen retributies de wielklem zou aangebracht worden. Dit is een kwestie van billijkheid naar de overgrote meerderheid van de mensen die de regels wel respecteren. Na alle infoavonden, sensibiliseringsacties, een vrijstelling voor de eerste vaststelling, de nodige herinneringen en aanmaningen, … is dit het ultieme middel om ervoor te zorgen dat iedereen gelijk wordt behandeld. Het is jammer dat zo’n drastische maatregelen moeten worden doorgevoerd, maar het is wel noodzakelijk.”

De eerste wielklem werd begin vorige week geplaatst. Dit kostte de overtreder 373 euro

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief